De Nederlandse chipproducent NXP sluit een fabriek in Nijmegen. Door de sluiting gaan 125 tot 170 arbeidsplaatsen verloren, zo heeft technisch directeur René Penning de Vries laten weten.

De sluiting zal in fases plaatsvinden, eind 2010 en eind 2011. Voor de medewerkers komt de aankondiging niet als een verrassing, zegt Ron van Baden van de vakbond FNV Bondgenoten. Hij wil zo snel mogelijk een sociaal plan afsluiten.

De directie van NXP hoopt het overleg over dergelijk sociaal plan nog deze maand af te ronden. Penning de Vries verwacht niet dat veel mensen binnen het concern aan ander werk geholpen kunnen worden.

Om kosten te besparen, zette NXP vorig jaar een grote reorganisatie in gang waarbij wereldwijd ongeveer 4.500 banen worden geschrapt, waarvan 1.300 in Nederland. In de Belgische vestiging van NXP in Heverlee werd in december vorig jaar een akkoord bereikt over het collectief ontslag van 34 van de 198 werknemers. De chipfabrikant heeft de vraag naar chips sterk zien inzakken.

Begin deze week raakte ook bekend dat de vestiging van halfgeleiderspecialist ARM in Heverlee dicht gaat. Daar werken 31 mensen.

Bron: Belga

De Nederlandse chipproducent NXP sluit een fabriek in Nijmegen. Door de sluiting gaan 125 tot 170 arbeidsplaatsen verloren, zo heeft technisch directeur René Penning de Vries laten weten. De sluiting zal in fases plaatsvinden, eind 2010 en eind 2011. Voor de medewerkers komt de aankondiging niet als een verrassing, zegt Ron van Baden van de vakbond FNV Bondgenoten. Hij wil zo snel mogelijk een sociaal plan afsluiten. De directie van NXP hoopt het overleg over dergelijk sociaal plan nog deze maand af te ronden. Penning de Vries verwacht niet dat veel mensen binnen het concern aan ander werk geholpen kunnen worden. Om kosten te besparen, zette NXP vorig jaar een grote reorganisatie in gang waarbij wereldwijd ongeveer 4.500 banen worden geschrapt, waarvan 1.300 in Nederland. In de Belgische vestiging van NXP in Heverlee werd in december vorig jaar een akkoord bereikt over het collectief ontslag van 34 van de 198 werknemers. De chipfabrikant heeft de vraag naar chips sterk zien inzakken. Begin deze week raakte ook bekend dat de vestiging van halfgeleiderspecialist ARM in Heverlee dicht gaat. Daar werken 31 mensen. Bron: Belga