Na Tata Consultancy Services (TCS) mag nu ook Atos Origin aan de slag bij de Nederlandse chipbakker.

Atos Origin tekent eigenlijk twee outsourcingcontracten met NXP. Enerzijds gaat het om de levering van wereldwijde datacenterbeheerdiensten, anderzijds om de hosting van bedrijfstoepassingen en datacenterservices. Samen hebben de contracten een waarde van 155 miljoen euro.

Atos Origin is ook geselecteerd als managed service integrator voor NXP. Het bedrijf heeft daarmee de verantwoordelijkheid voor het aansturen van de lokale en internationale it-leveranciers van het chipbedrijf.

"Voor deze deal die onze kerntaken ondersteunt hebben wij een partner nodig die internationaal aanwezig is en die onze business kent. Onze strategie richt zich op grotere efficiëntie door focus op de kernactiviteiten", aldus Louis Luijten, cio van NXP Semiconductors in een persbericht.

In diezelfde strategie tekende NXP eind mei nog een outsourcingcontract met TCS rond it-diensten op vlak van consultancy, applicatiebeheer, ontwikkeling en ondersteuning. Dat contract had een geschatte waarde van 100 miljoen euro over 5 jaar.

Na Tata Consultancy Services (TCS) mag nu ook Atos Origin aan de slag bij de Nederlandse chipbakker. Atos Origin tekent eigenlijk twee outsourcingcontracten met NXP. Enerzijds gaat het om de levering van wereldwijde datacenterbeheerdiensten, anderzijds om de hosting van bedrijfstoepassingen en datacenterservices. Samen hebben de contracten een waarde van 155 miljoen euro. Atos Origin is ook geselecteerd als managed service integrator voor NXP. Het bedrijf heeft daarmee de verantwoordelijkheid voor het aansturen van de lokale en internationale it-leveranciers van het chipbedrijf. "Voor deze deal die onze kerntaken ondersteunt hebben wij een partner nodig die internationaal aanwezig is en die onze business kent. Onze strategie richt zich op grotere efficiëntie door focus op de kernactiviteiten", aldus Louis Luijten, cio van NXP Semiconductors in een persbericht. In diezelfde strategie tekende NXP eind mei nog een outsourcingcontract met TCS rond it-diensten op vlak van consultancy, applicatiebeheer, ontwikkeling en ondersteuning. Dat contract had een geschatte waarde van 100 miljoen euro over 5 jaar.