Barack Obama heeft de strijd nog niet opgegeven om zijn geliefde Blackberry ook in het Witte Huis te mogen gebruiken.

De nieuwe president van de Verenigde Staten heeft alvast één groot persoonlijk probleem: zijn oude getrouwe Blackberry mag niet mee verhuizen. Om veiligheidsredenen, heet de uitleg. Even had het er alle schijn van dat Obama zich bij deze beslissing ging neerleggen, maar blijkbaar heeft hij de strijd toch nog niet opgegeven.

In een interview op de Amerikaanse tv-zender NBC bevestigde Obama dat zijn Blackberry inderdaad de veiligheidsdiensten kopzorgen baart, maar dat ook advocaten er niet opgezet mee zijn. Op de vraag of het probleem ondertussen van de baan is, antwoordde Obama dat hij daarover "nog steeds aan het bakkeleien is." Waarop Obama de vraag terugkaatste: 'Hoe blijf je in contact met het dagelijkse reilen en zeilen?"

Het Witte Huis staat traditioneel weigerachtig tegenover technologische snufjes. De presidenten George W. Bush en Bill Clinton hebben daarom nooit e-mails verstuurd vanuit hun kantoor.

Barack Obama heeft de strijd nog niet opgegeven om zijn geliefde Blackberry ook in het Witte Huis te mogen gebruiken. De nieuwe president van de Verenigde Staten heeft alvast één groot persoonlijk probleem: zijn oude getrouwe Blackberry mag niet mee verhuizen. Om veiligheidsredenen, heet de uitleg. Even had het er alle schijn van dat Obama zich bij deze beslissing ging neerleggen, maar blijkbaar heeft hij de strijd toch nog niet opgegeven. In een interview op de Amerikaanse tv-zender NBC bevestigde Obama dat zijn Blackberry inderdaad de veiligheidsdiensten kopzorgen baart, maar dat ook advocaten er niet opgezet mee zijn. Op de vraag of het probleem ondertussen van de baan is, antwoordde Obama dat hij daarover "nog steeds aan het bakkeleien is." Waarop Obama de vraag terugkaatste: 'Hoe blijf je in contact met het dagelijkse reilen en zeilen?" Het Witte Huis staat traditioneel weigerachtig tegenover technologische snufjes. De presidenten George W. Bush en Bill Clinton hebben daarom nooit e-mails verstuurd vanuit hun kantoor.