Na het overlijden van gewezen Apple-tompan Steve Jobs stromen er wereldwijd talloze reacties van topbedrijfsleiders, toppolitici, vrienden en vijanden en concurrenten van Apple binnen.

"Jobs was één van de grootste Amerikaanse vernieuwers", zegt Barack Obama. De Amerikaanse president zegt dat de wereld met de dood van Jobs een visionair verliest.

Diverse websites brengen hulde aan de visionaire en charismatische bedrijfsleider. De website van Apple toont een grote zwart-wit foto van Jobs met zijn geboorte- en sterfjaar (1955-2011). Ook op de site van concurrent Google staat "Steve Jobs. 1955-2011" en een automatische link naar de site van Apple. De oprichters van Google, Sergey Brin en Larry Page, prijzen Jobs als "een gepassioneerd en aardig voorbeeld".

Steve Wozniak, mede-oprichter van Apple, zegt dat ze nooit hadden vermoed dat hetgeen ze oprichtten "zo immens groot" zou worden. "We hadden het gevoel dat we iets belangrijks deden, maar hadden nooit vermoed dat Apple vandaag zo belangrijk is in het leven van iedereen".

Mark Zuckerberg, de topman en oprichter van Facebook, bedankt Jobs en noemt hem "een vriend en mentor".

Ook Bill Gates, oprichter van Microsoft, heeft woorden van lof: "De wereld ziet zelden mensen die een zodanige invloed gehad hebben als Steve. De gevolgen daarvan zullen zich nog generaties laten voelen", klonk het in een eerste reactie.

Bron: Belga

Na het overlijden van gewezen Apple-tompan Steve Jobs stromen er wereldwijd talloze reacties van topbedrijfsleiders, toppolitici, vrienden en vijanden en concurrenten van Apple binnen. "Jobs was één van de grootste Amerikaanse vernieuwers", zegt Barack Obama. De Amerikaanse president zegt dat de wereld met de dood van Jobs een visionair verliest. Diverse websites brengen hulde aan de visionaire en charismatische bedrijfsleider. De website van Apple toont een grote zwart-wit foto van Jobs met zijn geboorte- en sterfjaar (1955-2011). Ook op de site van concurrent Google staat "Steve Jobs. 1955-2011" en een automatische link naar de site van Apple. De oprichters van Google, Sergey Brin en Larry Page, prijzen Jobs als "een gepassioneerd en aardig voorbeeld". Steve Wozniak, mede-oprichter van Apple, zegt dat ze nooit hadden vermoed dat hetgeen ze oprichtten "zo immens groot" zou worden. "We hadden het gevoel dat we iets belangrijks deden, maar hadden nooit vermoed dat Apple vandaag zo belangrijk is in het leven van iedereen". Mark Zuckerberg, de topman en oprichter van Facebook, bedankt Jobs en noemt hem "een vriend en mentor". Ook Bill Gates, oprichter van Microsoft, heeft woorden van lof: "De wereld ziet zelden mensen die een zodanige invloed gehad hebben als Steve. De gevolgen daarvan zullen zich nog generaties laten voelen", klonk het in een eerste reactie. Bron: Belga