"Om veiligheidsredenen word ik niet toegelaten een iPhone te gebruiken", zei Barack Obama in een speech over Obamacare, gericht aan jongeren die op bezoek kwamen in het Witte Huis.

De Amerikaanse president is sinds jaar en dag verstrengeld aan een telefoon van BlackBerry, dat bekendstaat om zijn goede beveiliging. Maar ook voor dat toestel heeft hij in 2009 moeten ijveren: de NSA was bang dat de smartphone van de president gehackt zou kunnen worden of dat zijn locatie achterhaald zou kunnen worden. De vorige presidenten van de VS kregen geen toegang tot e-maildiensten.

Obama werd wel al gespot met een iPad, en zijn dochters bezitten ook elk een iPhone.

"Om veiligheidsredenen word ik niet toegelaten een iPhone te gebruiken", zei Barack Obama in een speech over Obamacare, gericht aan jongeren die op bezoek kwamen in het Witte Huis. De Amerikaanse president is sinds jaar en dag verstrengeld aan een telefoon van BlackBerry, dat bekendstaat om zijn goede beveiliging. Maar ook voor dat toestel heeft hij in 2009 moeten ijveren: de NSA was bang dat de smartphone van de president gehackt zou kunnen worden of dat zijn locatie achterhaald zou kunnen worden. De vorige presidenten van de VS kregen geen toegang tot e-maildiensten. Obama werd wel al gespot met een iPad, en zijn dochters bezitten ook elk een iPhone.