Obama prees de wet omdat die ervoor zorgt dat "de gegevens van iedereen op de best mogelijke manier beschermd worden met onze privacywetten - niet alleen die van Amerikaanse burgers, maar ook die van buitenlandse burgers".

De zogenaamde "Judicial Redress Act" breidt de bescherming die is voorzien in de Amerikaanse wet uit, waardoor burgers uit bepaalde landen informatie in hun dossiers kunnen verbeteren en ze naar de rechter kunnen stappen in de VS als de Amerikaanse overheid hun persoonlijke gegevens onrechtmatig verspreidt.

Vervolg op Safe Harbor

De maatregel wordt beschouwd als een belangrijk onderdeel van het akkoord dat eerder deze maand werd gesloten tussen de Europese Unie en de Verenigde Staten over een nieuw systeem dat de privacy moet beschermen bij de overdracht van persoonsgegevens. Dat moest er komen nadat het Europese Hof van Justitie vorig najaar het "Safe Harbor"-regime had vernietigd.

Europees commissaris voor Justitie Vera Jourova is tevreden over de ondertekening van de wet, die ze een "historische mijlpaal in onze inspanningen om het vertrouwen in de trans-Atlantische datastromen te herstellen" noemt. De wet "zal ervoor zorgen dat alle EU-burgers het recht hebben om de bescherming van gegevens af te dwingen in Amerikaanse rechtbanken. Amerikaanse burgers genieten al van dit recht in Europa", zegt Jourova. (Belga/WK)

Obama prees de wet omdat die ervoor zorgt dat "de gegevens van iedereen op de best mogelijke manier beschermd worden met onze privacywetten - niet alleen die van Amerikaanse burgers, maar ook die van buitenlandse burgers". De zogenaamde "Judicial Redress Act" breidt de bescherming die is voorzien in de Amerikaanse wet uit, waardoor burgers uit bepaalde landen informatie in hun dossiers kunnen verbeteren en ze naar de rechter kunnen stappen in de VS als de Amerikaanse overheid hun persoonlijke gegevens onrechtmatig verspreidt. Vervolg op Safe Harbor De maatregel wordt beschouwd als een belangrijk onderdeel van het akkoord dat eerder deze maand werd gesloten tussen de Europese Unie en de Verenigde Staten over een nieuw systeem dat de privacy moet beschermen bij de overdracht van persoonsgegevens. Dat moest er komen nadat het Europese Hof van Justitie vorig najaar het "Safe Harbor"-regime had vernietigd. Europees commissaris voor Justitie Vera Jourova is tevreden over de ondertekening van de wet, die ze een "historische mijlpaal in onze inspanningen om het vertrouwen in de trans-Atlantische datastromen te herstellen" noemt. De wet "zal ervoor zorgen dat alle EU-burgers het recht hebben om de bescherming van gegevens af te dwingen in Amerikaanse rechtbanken. Amerikaanse burgers genieten al van dit recht in Europa", zegt Jourova. (Belga/WK)