Het was de eerste keer dat de eedaflegging van een Amerikaanse president rechtstreeks op het internet te volgen. Het was meteen een voltreffer.

CNN zei dat het zowat 18,8 miljoen videostreams heeft uitgezonden van de ceremonie, waarmee het record van de verkiezingsdag in november (5,3 miljoen) is verpulverd. De nieuwszender zei dat het nog meer streams hadden kunnen zijn indien de servers sporadisch niet waren overspoeld door het internetverkeer.

Op een gegeven ogenblik tijdens de rede van de nieuwe president keken meer dan 1,3 miljoen mensen tegelijk naar de videowebstream van CNN.

Mede verantwoordelijk voor die massale belangstelling was een link met de website Facebook. Daar konden gebruikers hun status updaten en commentaren posten terwijl ze naar de video keken.

Ook MSNBC.com verspreidde zo'n 9 miljoen videostreams en zag zijn pagina's meer dan 80 miljoen keer aangeklikt. Microbloggingsite Twitter rapporteerde vijf keer meer postings dan normaal.

Overigens hebben de mobiele netwerken het tijdens de inhuldiging uitgehouden. Vier uur voor het evenement lag de connectie even uit, maar een uur later was dat weer hersteld. De operatoren spreken van 5 keer het normale volume aan telefoontjes. "Zelfs op de drukste plaatsen kwam het leeuwendeel van de telefoontjes erdoor", aldus een woordvoerster van Verizon Wireless.

Bron: Belga

Het was de eerste keer dat de eedaflegging van een Amerikaanse president rechtstreeks op het internet te volgen. Het was meteen een voltreffer. CNN zei dat het zowat 18,8 miljoen videostreams heeft uitgezonden van de ceremonie, waarmee het record van de verkiezingsdag in november (5,3 miljoen) is verpulverd. De nieuwszender zei dat het nog meer streams hadden kunnen zijn indien de servers sporadisch niet waren overspoeld door het internetverkeer. Op een gegeven ogenblik tijdens de rede van de nieuwe president keken meer dan 1,3 miljoen mensen tegelijk naar de videowebstream van CNN. Mede verantwoordelijk voor die massale belangstelling was een link met de website Facebook. Daar konden gebruikers hun status updaten en commentaren posten terwijl ze naar de video keken. Ook MSNBC.com verspreidde zo'n 9 miljoen videostreams en zag zijn pagina's meer dan 80 miljoen keer aangeklikt. Microbloggingsite Twitter rapporteerde vijf keer meer postings dan normaal. Overigens hebben de mobiele netwerken het tijdens de inhuldiging uitgehouden. Vier uur voor het evenement lag de connectie even uit, maar een uur later was dat weer hersteld. De operatoren spreken van 5 keer het normale volume aan telefoontjes. "Zelfs op de drukste plaatsen kwam het leeuwendeel van de telefoontjes erdoor", aldus een woordvoerster van Verizon Wireless. Bron: Belga