De Russische aanval op Oekraïne gebeurt met zowel fysiek als digitaal geweld, maar Oekraïne laat zich ook op dat laatste vlak niet zomaar doen. Volgens bronnen van Reuters vraagt de overheid aan vrijwilligers om zich te melden. Zij kunnen helpen om kritieke infrastructuur te beschermen of om zelf aan cyberspionage te doen.

De oproep tot vrijwilligers komt van Yegor Aushev, medeoprichter van een Oekraïens cybersecuritybedrijf, en leidt naar een Google document waar mensen zichzelf kunnen aanmelden. De teller staat momenteel op enkele honderden vrijwilligers, maar er zal ook controle op gebeuren om te voorkomen dat Russische hackers, of mensen met sympathie voor die kant, zouden deelnemen.

De Russische aanval op Oekraïne gebeurt met zowel fysiek als digitaal geweld, maar Oekraïne laat zich ook op dat laatste vlak niet zomaar doen. Volgens bronnen van Reuters vraagt de overheid aan vrijwilligers om zich te melden. Zij kunnen helpen om kritieke infrastructuur te beschermen of om zelf aan cyberspionage te doen.De oproep tot vrijwilligers komt van Yegor Aushev, medeoprichter van een Oekraïens cybersecuritybedrijf, en leidt naar een Google document waar mensen zichzelf kunnen aanmelden. De teller staat momenteel op enkele honderden vrijwilligers, maar er zal ook controle op gebeuren om te voorkomen dat Russische hackers, of mensen met sympathie voor die kant, zouden deelnemen.