Het netwerk van bots bestaat volgens de SSU uit vijf 'bot farms', die samen meer dan 100.000 socialemedia-accounts beheren. Ze zouden worden uitgebaat vanuit Charkiv, Tjerkasy, Ternopil en Transkarpatië, en de bedoeling hebben om Oekraïners te ontmoedigen en paniek te zaaien. Daartoe zouden ze valse informatie verspreiden over de Russische invasie en de omstandigheden van de defensie.

De veiligheidsdienst zegt in een mededeling dat ze de bot farms heeft binnengevallen en onder meer 100 GSM gateways heeft buitgemaakt, naast 10.000 SIM-kaarten, en meerdere laptops en SIM-terminals.

Het netwerk van bots bestaat volgens de SSU uit vijf 'bot farms', die samen meer dan 100.000 socialemedia-accounts beheren. Ze zouden worden uitgebaat vanuit Charkiv, Tjerkasy, Ternopil en Transkarpatië, en de bedoeling hebben om Oekraïners te ontmoedigen en paniek te zaaien. Daartoe zouden ze valse informatie verspreiden over de Russische invasie en de omstandigheden van de defensie. De veiligheidsdienst zegt in een mededeling dat ze de bot farms heeft binnengevallen en onder meer 100 GSM gateways heeft buitgemaakt, naast 10.000 SIM-kaarten, en meerdere laptops en SIM-terminals.