Summit Partners neemt een meerderheidsbelang in Ogone.

De Belgische online betalingsverwerker Ogone blijft bestaan als onafhankelijke entiteit, met ceo Peter De Caluwe aan het hoofd. "Summit Partners brengt een onschatbare ervaring aan, in zake online diensten en technologische investeringen, en heeft een unieke positie om de snelle expansie van onze onderneming te ondersteunen", stelt De Caluwe in een persmededeling. "Wij zullen gebruik maken van de financiële ervaring, de strategische hulpbronnen en het belangrijke netwerk van Summit, om Ogone's internationale aanwezigheid verder uit te breiden, samen met onze klantenportefeuille."

Financiële details werden niet bekendgemaakt. Ogone wordt geadviseerd door White & Case, LLP, Crédit Suisse Securities (Europe) Limited en Petercam. Summit Partners krijgt steun van Kirkland & Ellis, LLP en NIBC Bank N.V. De transactie zal eind mei afgerond zijn.

Ogone is opgericht in 1996. Vandaag biedt het z'n platform voor online betalingen aan in 35 landen, aan meer dan 20.000 handelaars. Het bedrijf heeft een netwerk van meer dan meer dan 150 bank- en acquirerconnecties en biedt ruim 40 betalingsmethodes aan. Ogone heeft kantoren in België, Nederland, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en het Verenigd Koninkrijk.

Summit Partners neemt een meerderheidsbelang in Ogone. De Belgische online betalingsverwerker Ogone blijft bestaan als onafhankelijke entiteit, met ceo Peter De Caluwe aan het hoofd. "Summit Partners brengt een onschatbare ervaring aan, in zake online diensten en technologische investeringen, en heeft een unieke positie om de snelle expansie van onze onderneming te ondersteunen", stelt De Caluwe in een persmededeling. "Wij zullen gebruik maken van de financiële ervaring, de strategische hulpbronnen en het belangrijke netwerk van Summit, om Ogone's internationale aanwezigheid verder uit te breiden, samen met onze klantenportefeuille." Financiële details werden niet bekendgemaakt. Ogone wordt geadviseerd door White & Case, LLP, Crédit Suisse Securities (Europe) Limited en Petercam. Summit Partners krijgt steun van Kirkland & Ellis, LLP en NIBC Bank N.V. De transactie zal eind mei afgerond zijn. Ogone is opgericht in 1996. Vandaag biedt het z'n platform voor online betalingen aan in 35 landen, aan meer dan 20.000 handelaars. Het bedrijf heeft een netwerk van meer dan meer dan 150 bank- en acquirerconnecties en biedt ruim 40 betalingsmethodes aan. Ogone heeft kantoren in België, Nederland, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en het Verenigd Koninkrijk.