De olieramp in de Golf van Mexico heeft de gebruikers van de internetdienst voor korte berichten Twitter het afgelopen jaar het meest bewogen.

Dat blijkt uit een (Engelstalige) top tien die maandag werd opgesteld. Op twee staat het Wereldkampioenschap Voetbal in Zuid-Afrika en op drie de sf-film "Inception".

Op tien prijkt de intussen overleden maar beroemde Duitse oktopus Paul die erin slaagde de uitslag van wedstrijden van het WK Voetbal te voorspellen. De Agentijnse bondscoach Diego Maradonna gaf Paul via Twitter zelfs de schuld van de nederlaag van zijn team tegen de Duitsers.

Nog in de top van de Engelstalige Twitterberichten staan de aardbeving in Haïti, de Vuvuzela - eveneens van het WK -, de nieuwe tablet-pc van Apple, iPad, het gsm-besturingssysteem van Google, Android, de tienerster Bieber en de recentste Harry Potter-film "Harry Potter en de Relieken van de Dood".

Bron: Belga

De olieramp in de Golf van Mexico heeft de gebruikers van de internetdienst voor korte berichten Twitter het afgelopen jaar het meest bewogen. Dat blijkt uit een (Engelstalige) top tien die maandag werd opgesteld. Op twee staat het Wereldkampioenschap Voetbal in Zuid-Afrika en op drie de sf-film "Inception". Op tien prijkt de intussen overleden maar beroemde Duitse oktopus Paul die erin slaagde de uitslag van wedstrijden van het WK Voetbal te voorspellen. De Agentijnse bondscoach Diego Maradonna gaf Paul via Twitter zelfs de schuld van de nederlaag van zijn team tegen de Duitsers. Nog in de top van de Engelstalige Twitterberichten staan de aardbeving in Haïti, de Vuvuzela - eveneens van het WK -, de nieuwe tablet-pc van Apple, iPad, het gsm-besturingssysteem van Google, Android, de tienerster Bieber en de recentste Harry Potter-film "Harry Potter en de Relieken van de Dood". Bron: Belga