De Japanse maker van camera's Olympus heeft meer dan 100 miljard yen (meer dan 930 miljoen euro) verliezen gecamoufleerd.

Dat meldt de zakenkrant Nikkei op basis van bronnen nabij het onderzoek dat gevoerd wordt naar het boekhoudschandaal bij het bedrijf. Olympus gaf eerder deze week toe dat het sinds de jaren negentig verliezen als gevolg van financiële investeringen heeft weggemoffeld door te overfactureren bij overnames. Het gaf zelf geen bedragen vrij.

De zaak kwam aan het licht na het ontslag in oktober van de Britse topman Michael Woodford. Die beweerde dat vragen om uitleg over de affaire aan de basis lagen van zijn ontslag. Olympus ontkende wekenlang, tot een onafhankelijke commissie zich boog over de beschuldigingen.

Bron: Belga

De Japanse maker van camera's Olympus heeft meer dan 100 miljard yen (meer dan 930 miljoen euro) verliezen gecamoufleerd. Dat meldt de zakenkrant Nikkei op basis van bronnen nabij het onderzoek dat gevoerd wordt naar het boekhoudschandaal bij het bedrijf. Olympus gaf eerder deze week toe dat het sinds de jaren negentig verliezen als gevolg van financiële investeringen heeft weggemoffeld door te overfactureren bij overnames. Het gaf zelf geen bedragen vrij. De zaak kwam aan het licht na het ontslag in oktober van de Britse topman Michael Woodford. Die beweerde dat vragen om uitleg over de affaire aan de basis lagen van zijn ontslag. Olympus ontkende wekenlang, tot een onafhankelijke commissie zich boog over de beschuldigingen. Bron: Belga