Wat voorheen werd aanzien als een door computernerds verbasterd taaltje, is officieel onderdeel van de Engelse taal geworden.

Voor veel jongeren waren de afkortingen "LOL" (laughing out loud of hardop lachen), "OMG" (oh my god) en "FYI" (for your information, ter uwer informatie) reeds bekend, maar ze zijn vanaf nu ook op te vinden in de nieuwste versie van de Oxford English Dictionary.

"De afkortingen zijn meer dan afkortingen", zei de redactie op haar website. Ze zijn onderdeel geworden van "een ontspannen en praatgrage manier" om zich uit te drukken.

Het hart-symbool, voornamelijk gekend van logo's op t-shirt's en stickers, werd ook erkend als onderdeel van de Engelse taal onder het lemma "liefde". Het "hartje" werd al langer gebruikt als synoniem voor liefde, zelfs in de meer traditionele genres binnen de literatuur", volgens de redactie van het woordenboek.

Bron: Belga

Wat voorheen werd aanzien als een door computernerds verbasterd taaltje, is officieel onderdeel van de Engelse taal geworden. Voor veel jongeren waren de afkortingen "LOL" (laughing out loud of hardop lachen), "OMG" (oh my god) en "FYI" (for your information, ter uwer informatie) reeds bekend, maar ze zijn vanaf nu ook op te vinden in de nieuwste versie van de Oxford English Dictionary. "De afkortingen zijn meer dan afkortingen", zei de redactie op haar website. Ze zijn onderdeel geworden van "een ontspannen en praatgrage manier" om zich uit te drukken. Het hart-symbool, voornamelijk gekend van logo's op t-shirt's en stickers, werd ook erkend als onderdeel van de Engelse taal onder het lemma "liefde". Het "hartje" werd al langer gebruikt als synoniem voor liefde, zelfs in de meer traditionele genres binnen de literatuur", volgens de redactie van het woordenboek. Bron: Belga