Alle oppositieleden stemden volgens lokale media tegen de wetgeving, maar zij waren in de minderheid. Critici vrezen dat de nieuwe regels misbruikt kunnen worden om mensen de mond te snoeren. Overtredingen kunnen worden bestraft met boetes of zelfs gevangenisstraffen.

De regering van de welvarende stadstaat spreekt de kritiek tegen en zegt meningen niet te willen censureren. Verantwoordelijk minister K. Shanmugam zei deze week in het parlement dat een democratische samenleving alleen kan functioneren als burgers goed worden geïnformeerd en niet worden blootgesteld aan onjuiste informatie.

''Deze wet zou geen gevolgen moeten hebben voor de vrijheid van meningsuiting'', aldus de minister. Hij stelde dat de autoriteiten onder meer ''bots, trolls, nepaccounts'' en onjuistheden willen aanpakken.

Alle oppositieleden stemden volgens lokale media tegen de wetgeving, maar zij waren in de minderheid. Critici vrezen dat de nieuwe regels misbruikt kunnen worden om mensen de mond te snoeren. Overtredingen kunnen worden bestraft met boetes of zelfs gevangenisstraffen.De regering van de welvarende stadstaat spreekt de kritiek tegen en zegt meningen niet te willen censureren. Verantwoordelijk minister K. Shanmugam zei deze week in het parlement dat een democratische samenleving alleen kan functioneren als burgers goed worden geïnformeerd en niet worden blootgesteld aan onjuiste informatie.''Deze wet zou geen gevolgen moeten hebben voor de vrijheid van meningsuiting'', aldus de minister. Hij stelde dat de autoriteiten onder meer ''bots, trolls, nepaccounts'' en onjuistheden willen aanpakken.