De bedrijfsafdeling van Belgacom zag zijn omzet in het tweede kwartaal met bijna 3 procent afnemen tot 576 miljoen euro. Data-inkomsten blijven groeien, maar telefonie daalt fors.

De Belgacom Enterprise Unit (EBU) verloor in het tweede kwartaal opnieuw 15.000 telefoonlijnen. De inkomsten uit vaste telefonie daalden met 4 procent van 125 tot 120 miljoen euro. De spraakinkomsten op het mobiele netwerk krompen zelfs met 12 procent tot 102 miljoen euro.

Datadiensten groeiden dan wel weer sterk, op het vaste netwerk haalt het nu bijna een omzet van 100 miljoen euro. Op het mobiele netwerk klom het in het tweede kwartaal van 53 naar 58 miljoen euro. De ict-inkomsten daalden met bijna 3 procent tot 172 miljoen euro, maar rekening houdend met de verkoop van Telindus Spanje (15 miljoen euro omzet) klom dat cijfer wel met 6 procent. De totale bedrijfswinst daalde lichtjes met 1 procent tot 273 miljoen euro.

Telenet for Business kondigde zopas een nulgroei aan met een kwartaalomzet van 45,4 miljoen euro. En ook bij Mobistar bleef de omzet van de bedrijfsafdeling stabiel.

De bedrijfsafdeling van Belgacom zag zijn omzet in het tweede kwartaal met bijna 3 procent afnemen tot 576 miljoen euro. Data-inkomsten blijven groeien, maar telefonie daalt fors. De Belgacom Enterprise Unit (EBU) verloor in het tweede kwartaal opnieuw 15.000 telefoonlijnen. De inkomsten uit vaste telefonie daalden met 4 procent van 125 tot 120 miljoen euro. De spraakinkomsten op het mobiele netwerk krompen zelfs met 12 procent tot 102 miljoen euro. Datadiensten groeiden dan wel weer sterk, op het vaste netwerk haalt het nu bijna een omzet van 100 miljoen euro. Op het mobiele netwerk klom het in het tweede kwartaal van 53 naar 58 miljoen euro. De ict-inkomsten daalden met bijna 3 procent tot 172 miljoen euro, maar rekening houdend met de verkoop van Telindus Spanje (15 miljoen euro omzet) klom dat cijfer wel met 6 procent. De totale bedrijfswinst daalde lichtjes met 1 procent tot 273 miljoen euro. Telenet for Business kondigde zopas een nulgroei aan met een kwartaalomzet van 45,4 miljoen euro. En ook bij Mobistar bleef de omzet van de bedrijfsafdeling stabiel.