Zenitel is al een tijdlang "in transitie". Businessiaans om te zeggen dat het management zwoegt om de scheve situatie van immer dalende cijfers recht te trekken. Het voorbije jaar mocht het bedrijf nog geen groei noteren. In 2008 dan maar?

De omzet van Zenitel daalde in 2007 met ruim 17 procent van 115 miljoen euro naar 95 miljoen euro. Het operationele verlies bleek nog groter te zijn dan vorig jaar. Zenitel ging van -1,6 miljoen euro naar -10,6 miljoen euro. Ongeveer de helft van de achteruitgang is te wijten aan herstructureringskosten in de afdeling System Integration. Het nettoverlies klokte af op 12,5 miljoen euro. In 2006 was dat 3,7 miljoen euro.

Zenitel verwacht nog meer "transitie-uitdagingen" in 2008, vooral in de System Integration-poot. Die moet meer gaan focussen op diensten en minder op hardwareverkoop. Het bedrijf zet ook volop in op groei in de Intercom- en Networks-afdelingen. Dit jaar zou de omzet toch iets moeten groeien.

Zenitel is al een tijdlang "in transitie". Businessiaans om te zeggen dat het management zwoegt om de scheve situatie van immer dalende cijfers recht te trekken. Het voorbije jaar mocht het bedrijf nog geen groei noteren. In 2008 dan maar? De omzet van Zenitel daalde in 2007 met ruim 17 procent van 115 miljoen euro naar 95 miljoen euro. Het operationele verlies bleek nog groter te zijn dan vorig jaar. Zenitel ging van -1,6 miljoen euro naar -10,6 miljoen euro. Ongeveer de helft van de achteruitgang is te wijten aan herstructureringskosten in de afdeling System Integration. Het nettoverlies klokte af op 12,5 miljoen euro. In 2006 was dat 3,7 miljoen euro. Zenitel verwacht nog meer "transitie-uitdagingen" in 2008, vooral in de System Integration-poot. Die moet meer gaan focussen op diensten en minder op hardwareverkoop. Het bedrijf zet ook volop in op groei in de Intercom- en Networks-afdelingen. Dit jaar zou de omzet toch iets moeten groeien.