De opbrengsten van de Belgacom Groep komen voor de eerste helft van 2008 uit op 2.962 miljoen euro, een daling met 2,5 procent in vergelijking met vorig jaar.

Het verlies van 77 miljoen euro aan opbrengsten, is volgens Belgacom bijna volledig (76 miljoen) toe te schrijven aan de negatieve impact van de mobiele regelgeving. Binnen de Consumer Business Unit zouden de opbrengsten bijvoorbeeld wel gestegen zijn met 0,9 procent in plaats van te dalen met 1,5%, wanneer de mobiele regelgeving niet meegerekend werd. Hetzelfde verhaal voor de Enterprise Business Unit (EBU): die gaat met 1,8% op jaarbasis achteruit. Zonder mobiele regelgeving, zijn de opbrengsten van EBU wel met 0,9 procent gestegen, vooral door een groei in mobiele data. International Carrier Services (ICS) gaat met 3,8% vooruit in vergelijking met het eerste semester van 2007. Eind juni realiseerde Belgacom Groep een nettowinst van 471 miljoen euro.

Wat de operationele resultaten betreft, gaat Belgacom prat op een toename van 86.141 klanten van Belgacom TV. In totaal waren er 391.460 klanten eind juni - goed voor een ARPU van 17,5 euro. Ook de 'packs' - gecombineerde triple-play aanbiedingen - blijven het goed doen bij de consument. In totaal telde CBU eind juni 231.000 packs, waarvan er 27.000 werden verkocht in het tweede trimester van 2008.

In de bedrijvensector - en met name binnen ict - moet Belgacom echter erkennen dat de economische situatie een duidelijke weerslag heeft op de prestaties. "Zowel nationaal als internationaal is er een vertraging in onze business", zegt ceo Didier Bellens die wel vasthoudt aan de gekozen convergentiestrategie. Belgacom ziet zich echter wel genoodzaakt om door de zwakkere ict-prestaties en de lager dan verwachte volumes voor uitgaande roaming, de jaarprognose voor de opbrengsten bij te stellen. In plaats van een verwachte opbrengstendaling van 1 procent, gaat de Belgacom Groep nu uit van een daling met 2 procent voor 2008.

De opbrengsten van de Belgacom Groep komen voor de eerste helft van 2008 uit op 2.962 miljoen euro, een daling met 2,5 procent in vergelijking met vorig jaar. Het verlies van 77 miljoen euro aan opbrengsten, is volgens Belgacom bijna volledig (76 miljoen) toe te schrijven aan de negatieve impact van de mobiele regelgeving. Binnen de Consumer Business Unit zouden de opbrengsten bijvoorbeeld wel gestegen zijn met 0,9 procent in plaats van te dalen met 1,5%, wanneer de mobiele regelgeving niet meegerekend werd. Hetzelfde verhaal voor de Enterprise Business Unit (EBU): die gaat met 1,8% op jaarbasis achteruit. Zonder mobiele regelgeving, zijn de opbrengsten van EBU wel met 0,9 procent gestegen, vooral door een groei in mobiele data. International Carrier Services (ICS) gaat met 3,8% vooruit in vergelijking met het eerste semester van 2007. Eind juni realiseerde Belgacom Groep een nettowinst van 471 miljoen euro. Wat de operationele resultaten betreft, gaat Belgacom prat op een toename van 86.141 klanten van Belgacom TV. In totaal waren er 391.460 klanten eind juni - goed voor een ARPU van 17,5 euro. Ook de 'packs' - gecombineerde triple-play aanbiedingen - blijven het goed doen bij de consument. In totaal telde CBU eind juni 231.000 packs, waarvan er 27.000 werden verkocht in het tweede trimester van 2008. In de bedrijvensector - en met name binnen ict - moet Belgacom echter erkennen dat de economische situatie een duidelijke weerslag heeft op de prestaties. "Zowel nationaal als internationaal is er een vertraging in onze business", zegt ceo Didier Bellens die wel vasthoudt aan de gekozen convergentiestrategie. Belgacom ziet zich echter wel genoodzaakt om door de zwakkere ict-prestaties en de lager dan verwachte volumes voor uitgaande roaming, de jaarprognose voor de opbrengsten bij te stellen. In plaats van een verwachte opbrengstendaling van 1 procent, gaat de Belgacom Groep nu uit van een daling met 2 procent voor 2008.