De verkoop van ip-telefoontoestellen groeit jaarlijks met 25 procent. Omdat de toestellen altijd maar uitgebreid worden met nieuwe mogelijkheden, verdubbelt zelfs de omzet wereldwijd tijdens de komende vier jaar tot 6 miljard dollar in 2012.

Volgens de onderzoeksgroep Dell'Oro zitten we op een keerpunt. Vandaag is zowat één op vijf telefoonlijnen een ip-verbinding. Tegen 2012 zal dat 50 procent bedragen. Op dat moment zullen alle locale bedrijfsnetwerken klaar zijn om ook zowel spraak als data aan te kunnen. De toestellen krijgen meer mogelijkheden, met grote kleurschermen, aanraakschermen en videotoepassingen. Omdat de telefoons op termijn ook goedkoper zullen worden, verwacht Dell'Oro dat ze dezelfde mogelijkheden zullen hebben als gsm-toestellen.

Uit de Data News enquête van eind vorig jaar bleek dat twee op vijf Belgische bedrijven een voip-oplossing in huis hadden, of althans een telefooncentrale met die mogelijkheden. Eén op vier Belgische ict-managers die nog geen voip-toepassing had, zou dit jaar voor deze communicatie-oplossing kiezen.

De verkoop van ip-telefoontoestellen groeit jaarlijks met 25 procent. Omdat de toestellen altijd maar uitgebreid worden met nieuwe mogelijkheden, verdubbelt zelfs de omzet wereldwijd tijdens de komende vier jaar tot 6 miljard dollar in 2012. Volgens de onderzoeksgroep Dell'Oro zitten we op een keerpunt. Vandaag is zowat één op vijf telefoonlijnen een ip-verbinding. Tegen 2012 zal dat 50 procent bedragen. Op dat moment zullen alle locale bedrijfsnetwerken klaar zijn om ook zowel spraak als data aan te kunnen. De toestellen krijgen meer mogelijkheden, met grote kleurschermen, aanraakschermen en videotoepassingen. Omdat de telefoons op termijn ook goedkoper zullen worden, verwacht Dell'Oro dat ze dezelfde mogelijkheden zullen hebben als gsm-toestellen. Uit de Data News enquête van eind vorig jaar bleek dat twee op vijf Belgische bedrijven een voip-oplossing in huis hadden, of althans een telefooncentrale met die mogelijkheden. Eén op vier Belgische ict-managers die nog geen voip-toepassing had, zou dit jaar voor deze communicatie-oplossing kiezen.