Ip-telefonie in West-Europa leverde in 2006 2,6 miljard dollar op, aldus cijfers van analistenbureau Point Topic. De regio is zo wereldwijd de grootste inkomstenbron voor VoIP-aanbieders. West-Europa telt trouwens ook het meeste abonnees, 14,6 miljoen. Dat zijn er nipt meer dan in de Asia-Pacific-regio. Maar omdat de gemiddelde omzet per gebruiker daar veel lager ligt (10 dollar tegenover 15 dollar in West-Europa), bedroeg de omzet daar 'slechts' 1,75 miljard dollar.

Noord-Amerika levert met 2,4 miljard dollar net iets minder op dan West-Europa, maar wel met ongeveer 5 miljoen minder abonnees. De gemiddelde omzet per gebruiker in Noord-Amerika ligt immers hoog, op 20 dollar. Volgens Point Topic is dat te verklaren door het feit dat ip-telefonie daar meer wordt aangeboden in een pakket van diensten.

Doelpubliek voor ip-telefonie zijn voorlopig nog zware telefoniegebruikers en consumenten in markten waar het prijsverschil met andere diensten significant is. Ook het voordeel van 1 rekening te krijgen voor digitale tv en telefonie kan daar een verkoopsargument zijn. Toch verwacht het analistenbedrijf dat de residentiële markt almaar meer doordrenkt zal geraken met ip-telefonie, onder meer via bundeling met digitale tv, maar ook via bedrijfsaansluitingen bij werknemers thuis (vb. om telewerken praktisch mogelijk te maken).

Ip-telefonie in West-Europa leverde in 2006 2,6 miljard dollar op, aldus cijfers van analistenbureau Point Topic. De regio is zo wereldwijd de grootste inkomstenbron voor VoIP-aanbieders. West-Europa telt trouwens ook het meeste abonnees, 14,6 miljoen. Dat zijn er nipt meer dan in de Asia-Pacific-regio. Maar omdat de gemiddelde omzet per gebruiker daar veel lager ligt (10 dollar tegenover 15 dollar in West-Europa), bedroeg de omzet daar 'slechts' 1,75 miljard dollar. Noord-Amerika levert met 2,4 miljard dollar net iets minder op dan West-Europa, maar wel met ongeveer 5 miljoen minder abonnees. De gemiddelde omzet per gebruiker in Noord-Amerika ligt immers hoog, op 20 dollar. Volgens Point Topic is dat te verklaren door het feit dat ip-telefonie daar meer wordt aangeboden in een pakket van diensten. Doelpubliek voor ip-telefonie zijn voorlopig nog zware telefoniegebruikers en consumenten in markten waar het prijsverschil met andere diensten significant is. Ook het voordeel van 1 rekening te krijgen voor digitale tv en telefonie kan daar een verkoopsargument zijn. Toch verwacht het analistenbedrijf dat de residentiële markt almaar meer doordrenkt zal geraken met ip-telefonie, onder meer via bundeling met digitale tv, maar ook via bedrijfsaansluitingen bij werknemers thuis (vb. om telewerken praktisch mogelijk te maken).