De markt voor securitysoftware blijft groeien. De wereldwijde omzet is vorig jaar al bijna 20 procent toegenomen en kwam uit op 10,4 miljard dollar.

Security doet het goed: leveranciers van beveiligingssoftware zien hun omzet groeien. Vorig jaar is de wereldwijde omzet al 19,8 procent gegroeid van 8,7 miljard naar 10,4 miljard dollar.

Zo zag marktleider Symantec, met 26,6 procent van de markt, zijn omzet vorig jaar acht procent groeien naar 2,77 miljard dollar. Nummer twee McAfee, met 11,8 procent marktaandeel, boekte 14,2 procent groei naar 1,22 miljard. Trend Micro, nummer drie met 7,8 procent marktaandeel, had een omzetgroei van 15,4 procent naar 809,6 miljoen dollar. IBM, op de vierde plaats met 5,8 procent van de markt, boekte maar liefst 30,7 procent omzetgroei en kwam uit op 607,8 miljoen dollar.

CA, leverancier van beheer- en beveiligingssoftware met 4 procent marktaandeel, was de enige met een terugval: min 2,8 procent naar 419 miljoen dollar omzet. Uitschieter was opslagleverancier EMC, met een aandeel van ook 4 procent, die echter flink heeft overgenomen en daarmee 240,5 procent omzetgroei behaalde om uit te komen op 414,6 miljoen dollar.

De analisten van Gartner zien ook een verschuiving naar security-appliances. Die taakgerichte systemen vereisen minder beheer dan reguliere applicaties en kunnen ook betere mogelijkheden bieden voor groei (scaling out). Deze groei is er vooral voor taakspecifieke machines op het gebied van webgateways en appliances voor e-mailsecurity, waaronder spam- en malwarefiltering.

In samenwerking met Computable

De markt voor securitysoftware blijft groeien. De wereldwijde omzet is vorig jaar al bijna 20 procent toegenomen en kwam uit op 10,4 miljard dollar. Security doet het goed: leveranciers van beveiligingssoftware zien hun omzet groeien. Vorig jaar is de wereldwijde omzet al 19,8 procent gegroeid van 8,7 miljard naar 10,4 miljard dollar. Zo zag marktleider Symantec, met 26,6 procent van de markt, zijn omzet vorig jaar acht procent groeien naar 2,77 miljard dollar. Nummer twee McAfee, met 11,8 procent marktaandeel, boekte 14,2 procent groei naar 1,22 miljard. Trend Micro, nummer drie met 7,8 procent marktaandeel, had een omzetgroei van 15,4 procent naar 809,6 miljoen dollar. IBM, op de vierde plaats met 5,8 procent van de markt, boekte maar liefst 30,7 procent omzetgroei en kwam uit op 607,8 miljoen dollar. CA, leverancier van beheer- en beveiligingssoftware met 4 procent marktaandeel, was de enige met een terugval: min 2,8 procent naar 419 miljoen dollar omzet. Uitschieter was opslagleverancier EMC, met een aandeel van ook 4 procent, die echter flink heeft overgenomen en daarmee 240,5 procent omzetgroei behaalde om uit te komen op 414,6 miljoen dollar. De analisten van Gartner zien ook een verschuiving naar security-appliances. Die taakgerichte systemen vereisen minder beheer dan reguliere applicaties en kunnen ook betere mogelijkheden bieden voor groei (scaling out). Deze groei is er vooral voor taakspecifieke machines op het gebied van webgateways en appliances voor e-mailsecurity, waaronder spam- en malwarefiltering. In samenwerking met Computable