Bij de Benelux-tak van ict-bedrijf Capgemini blijft de omzet in de eerste drie maanden van 2009 iets achter bij die van het eerste kwartaal van vorig jaar.

Ict-dienstverlener Capgemini heeft de eerste drie maanden van 2009 in de Benelux een fractie minder verkocht dan in dezelfde periode een jaar eerder. De omzetdaling van 0,6 procent staan in schril contrast met de 7 procent omzetgroei die de onderneming in het Verenigd Koninkrijk en Ierland noteert.

In totaal boekte het concern in het eerste kwartaal van dit jaar een omzet van iets meer dan 2,2 miljard euro. Dat is een bescheiden groei van 0,9 procent ten opzichte van de eerste drie maanden van vorig jaar. De meeste groei schrijft het bedrijf toe aan zijn uitbestedingsdivisie Capgemini Outsourcing Services. De omzet in die tak groeide met 1,1 procent. Ook de afdeling Technology Services zag zijn omzet groeien, zij het met maar 0,4 procent.

De derde tak van Capgemini, Consulting Services, verkocht in januari, februari en maart maar liefst 9,8 procent minder diensten. Dat zou vooral komen doordat klanten hun hand op de knip houden en minder snel nieuwe ict-projecten beginnen. Ook andere dienstverleners hebben hier last van.

De divisie Sogeti, dat in andere landen ook wel Capgemini Local Professional Services heet, kende een omzetdaling van 0,7 procent. De automatiseerder splitst zijn omzetcijfers per divisie niet naar afzonderlijke landen. Bovendien vermeldt de onderneming geen kwartaalcijfers van de winst. Sogeti was in 2008 het snelst groeiende en meest winstgevende onderdeel binnen de Capgemini-groep.

Uit de jaarcijfers van 2008 bleek een tijd geleden dat de winstgevendheid van de internationale Capgemini-groep voor een belangrijk deel wordt bepaald door de activiteiten in België, Nederland en Luxemburg.

In samenwerking met Computable

Bij de Benelux-tak van ict-bedrijf Capgemini blijft de omzet in de eerste drie maanden van 2009 iets achter bij die van het eerste kwartaal van vorig jaar. Ict-dienstverlener Capgemini heeft de eerste drie maanden van 2009 in de Benelux een fractie minder verkocht dan in dezelfde periode een jaar eerder. De omzetdaling van 0,6 procent staan in schril contrast met de 7 procent omzetgroei die de onderneming in het Verenigd Koninkrijk en Ierland noteert. In totaal boekte het concern in het eerste kwartaal van dit jaar een omzet van iets meer dan 2,2 miljard euro. Dat is een bescheiden groei van 0,9 procent ten opzichte van de eerste drie maanden van vorig jaar. De meeste groei schrijft het bedrijf toe aan zijn uitbestedingsdivisie Capgemini Outsourcing Services. De omzet in die tak groeide met 1,1 procent. Ook de afdeling Technology Services zag zijn omzet groeien, zij het met maar 0,4 procent. De derde tak van Capgemini, Consulting Services, verkocht in januari, februari en maart maar liefst 9,8 procent minder diensten. Dat zou vooral komen doordat klanten hun hand op de knip houden en minder snel nieuwe ict-projecten beginnen. Ook andere dienstverleners hebben hier last van. De divisie Sogeti, dat in andere landen ook wel Capgemini Local Professional Services heet, kende een omzetdaling van 0,7 procent. De automatiseerder splitst zijn omzetcijfers per divisie niet naar afzonderlijke landen. Bovendien vermeldt de onderneming geen kwartaalcijfers van de winst. Sogeti was in 2008 het snelst groeiende en meest winstgevende onderdeel binnen de Capgemini-groep. Uit de jaarcijfers van 2008 bleek een tijd geleden dat de winstgevendheid van de internationale Capgemini-groep voor een belangrijk deel wordt bepaald door de activiteiten in België, Nederland en Luxemburg. In samenwerking met Computable