De provincie Henegouwen moest eind 2009 nog steeds 3,5 miljoen euro aan onrechtmatig uitbetaalde lonen recupereren, die tussen 2002 en 2006 waren uitbetaald vanwege een onaangepast computersysteem.

Dat kaart het Rekenhof aan in een nieuwe publicatie die is overgemaakt aan het Waals parlement. De provincie gebruikt sinds 2002 de "HR 400"-software om de lonen te berekenen. Bij de invoering was het systeem echter niet aangepast om automatisch herberekeningen door te voeren, zoals bijvoorbeeld voor ambtenaren die arbeidsongeschikt werden na het aflopen van hun ziekteverlof. Zij bleven toch hun volledige wedde ontvangen.

Uiteindelijk raakte het euvel pas in 2006 opgelost, maar intussen was de stapel dossiers stevig aangegroeid. De provincieraad zette een strategie uit om het geld alsnog op te halen, maar "die strategie is niet correct uitgevoerd", oordeelt het Rekenhof. Volgens het hof duurde het proces te lang, waardoor in bepaalde gevallen al sprake is van verjaring.

Bron: Belga

De provincie Henegouwen moest eind 2009 nog steeds 3,5 miljoen euro aan onrechtmatig uitbetaalde lonen recupereren, die tussen 2002 en 2006 waren uitbetaald vanwege een onaangepast computersysteem. Dat kaart het Rekenhof aan in een nieuwe publicatie die is overgemaakt aan het Waals parlement. De provincie gebruikt sinds 2002 de "HR 400"-software om de lonen te berekenen. Bij de invoering was het systeem echter niet aangepast om automatisch herberekeningen door te voeren, zoals bijvoorbeeld voor ambtenaren die arbeidsongeschikt werden na het aflopen van hun ziekteverlof. Zij bleven toch hun volledige wedde ontvangen. Uiteindelijk raakte het euvel pas in 2006 opgelost, maar intussen was de stapel dossiers stevig aangegroeid. De provincieraad zette een strategie uit om het geld alsnog op te halen, maar "die strategie is niet correct uitgevoerd", oordeelt het Rekenhof. Volgens het hof duurde het proces te lang, waardoor in bepaalde gevallen al sprake is van verjaring. Bron: Belga