De pas verkozen top van de regelgever, het BIPT, krijgt er twee 'bijzondere opdrachtgevers' bij. Het gaat om de ex-BIPT-topmannen Georges Denef (PS) en Michel Van Bellinghen (MR).

De officiële benoeming van de nieuwe top van het Belgisch Instituut voor Post en Telecommunicatie liet meer dan negen maanden op zich wachten. In principe moest de top al in april van start maar [uiteindelijk werd het pas eind november].

Binnen de regering waren er vragen over de gevolgde procedure. Georges Denef en Michel Van Bellinghen waren uit de boot gevallen. Beiden vechten dit trouwens aan bij de Raad van State.

De krant De Tijd meldt nu dat ze opgevist worden als 'bijzonder opdrachtgever'. Ze krijgen een jaarsalaris van ruim 150.000 euro, wat overeenkomt met het loon van de BIPT-top. Het Koninklijk Besluit werd op 20 november in alle stilte gepubliceerd.

De woordvoerder van minister Van Quickenborne bevestigt het nieuws, maar voegt er aan toe dat Denef en Van Bellinghen slechts een raadgevende en geen beslissende stem hebben. Hij geeft wel toe dat het in "een privé-bedrijf wellicht anders aangepakt zou worden."

Volgens de krant De Tijd is het een manoeuvre van de PS en de MR om greep te behouden op de regelgever. Het dossier van de liberalisering van De Post is te belangrijk.

Voor minister Vincent Van Quickenborne (Open VLD) is dit geen mooi verhaal. De onafhankelijkheid van de jury en de benoeming van de BIPT-top was een prioriteit voor hem.

De pas verkozen top van de regelgever, het BIPT, krijgt er twee 'bijzondere opdrachtgevers' bij. Het gaat om de ex-BIPT-topmannen Georges Denef (PS) en Michel Van Bellinghen (MR). De officiële benoeming van de nieuwe top van het Belgisch Instituut voor Post en Telecommunicatie liet meer dan negen maanden op zich wachten. In principe moest de top al in april van start maar [uiteindelijk werd het pas eind november]. Binnen de regering waren er vragen over de gevolgde procedure. Georges Denef en Michel Van Bellinghen waren uit de boot gevallen. Beiden vechten dit trouwens aan bij de Raad van State. De krant De Tijd meldt nu dat ze opgevist worden als 'bijzonder opdrachtgever'. Ze krijgen een jaarsalaris van ruim 150.000 euro, wat overeenkomt met het loon van de BIPT-top. Het Koninklijk Besluit werd op 20 november in alle stilte gepubliceerd. De woordvoerder van minister Van Quickenborne bevestigt het nieuws, maar voegt er aan toe dat Denef en Van Bellinghen slechts een raadgevende en geen beslissende stem hebben. Hij geeft wel toe dat het in "een privé-bedrijf wellicht anders aangepakt zou worden." Volgens de krant De Tijd is het een manoeuvre van de PS en de MR om greep te behouden op de regelgever. Het dossier van de liberalisering van De Post is te belangrijk. Voor minister Vincent Van Quickenborne (Open VLD) is dit geen mooi verhaal. De onafhankelijkheid van de jury en de benoeming van de BIPT-top was een prioriteit voor hem.