Samsung heeft, na een reeks meldingen van boze gebruikers uit de VS en enkele andere landen, aan het persagentschap Reuters toegegeven dat een aantal Galaxy S5-smartphones een niet-werkende camera bevat.

De oorzaak van het probleem ligt volgens de Zuid-Koreaanse hardwarereus bij een defecte geheugenmodule van de camera, waardoor er geen verbinding mogelijk is tussen de camera-app en de camera zelf. Bijgevolg loopt de app vast en is een foto nemen dus niet mogelijk. Heeft Samsung deze lichting Galaxy S5-telefoons dan niet grondig genoeg getest?

Hoeveel toestellen een kapotte camera hebben, lijkt Samsung liever niet te willen zeggen. Tegenover Reuters zei de telefoonmaker enkel dat het om een "heel gelimiteerd" aantal van de "vroege modellen" gaat.

Samsung heeft naar eigen zeggen de nodige maatregelen genomen om te vermijden dat het probleem zich nog zal voordoen bij de toestellen die in de toekomst geleverd worden.

Gedupeerde gebruikers kunnen terecht bij de retailer waar ze hun toestel gekocht hebben, of bij Samsung zelf. Het bedrijf beweert dat de klanten een nieuw toestel zullen krijgen, al wordt dit hier en daar tegengesproken door consumenten.

Samsung heeft, na een reeks meldingen van boze gebruikers uit de VS en enkele andere landen, aan het persagentschap Reuters toegegeven dat een aantal Galaxy S5-smartphones een niet-werkende camera bevat. De oorzaak van het probleem ligt volgens de Zuid-Koreaanse hardwarereus bij een defecte geheugenmodule van de camera, waardoor er geen verbinding mogelijk is tussen de camera-app en de camera zelf. Bijgevolg loopt de app vast en is een foto nemen dus niet mogelijk. Heeft Samsung deze lichting Galaxy S5-telefoons dan niet grondig genoeg getest? Hoeveel toestellen een kapotte camera hebben, lijkt Samsung liever niet te willen zeggen. Tegenover Reuters zei de telefoonmaker enkel dat het om een "heel gelimiteerd" aantal van de "vroege modellen" gaat. Samsung heeft naar eigen zeggen de nodige maatregelen genomen om te vermijden dat het probleem zich nog zal voordoen bij de toestellen die in de toekomst geleverd worden. Gedupeerde gebruikers kunnen terecht bij de retailer waar ze hun toestel gekocht hebben, of bij Samsung zelf. Het bedrijf beweert dat de klanten een nieuw toestel zullen krijgen, al wordt dit hier en daar tegengesproken door consumenten.