De online opslagdienst wordt geleidelijk aan uitgerold naar Office 365 Home, Personal en de editie voor studenten. Eerder dit jaar werd de limiet van de dienst al opgetrokken van 25 GB naar 1 TB.

Voor zakelijke klanten komt de uitbreiding er pas in 2015 maar ook zij hebben sinds kort 1 TB per gebruiker te benutten. Julia White, General Manager voor Office kon wel nog niet ingaan op vragen of ook de maximum bestandsgrootte zal veranderen voor zakelijke klanten.

OneDrive is Microsofts concurrent voor onder meer Dropbox en Google Drive. De dienst was aanvankelijk bekend als Skydrive, maar moest die naam na een geschil met de Britse zender Sky veranderen.

2014 is daarmee een boeiend jaar voor wie op zoek was naar online opslag. Zowel Amazon, Google als Microsoft zitten in een prijzenoorlog en verlaagden het afgelopen jaar hun tarieven drastisch. Al wil dat niet zegen dat Microsoft per defintiie altijd goedkoop zal zijn.

"Voor commodity services (diensten die vandaag goed zijn ingeburgerd, nvdr) gaan we inderdaad voor een lage prijs, zegt Joe Belfiore, bij Microsoft verantwoordelijk voor Windows. "Maar we bieden ook high level services aan zoals machine learning. Die zijn nog geen gemeengoed en dus gaan we daar niet strijden om de goedkoopste te zijn. Maar mag geen obstakel zijn, daarom dat we voor gewone opslag voor een lage prijs gaan."

De online opslagdienst wordt geleidelijk aan uitgerold naar Office 365 Home, Personal en de editie voor studenten. Eerder dit jaar werd de limiet van de dienst al opgetrokken van 25 GB naar 1 TB. Voor zakelijke klanten komt de uitbreiding er pas in 2015 maar ook zij hebben sinds kort 1 TB per gebruiker te benutten. Julia White, General Manager voor Office kon wel nog niet ingaan op vragen of ook de maximum bestandsgrootte zal veranderen voor zakelijke klanten.OneDrive is Microsofts concurrent voor onder meer Dropbox en Google Drive. De dienst was aanvankelijk bekend als Skydrive, maar moest die naam na een geschil met de Britse zender Sky veranderen.2014 is daarmee een boeiend jaar voor wie op zoek was naar online opslag. Zowel Amazon, Google als Microsoft zitten in een prijzenoorlog en verlaagden het afgelopen jaar hun tarieven drastisch. Al wil dat niet zegen dat Microsoft per defintiie altijd goedkoop zal zijn."Voor commodity services (diensten die vandaag goed zijn ingeburgerd, nvdr) gaan we inderdaad voor een lage prijs, zegt Joe Belfiore, bij Microsoft verantwoordelijk voor Windows. "Maar we bieden ook high level services aan zoals machine learning. Die zijn nog geen gemeengoed en dus gaan we daar niet strijden om de goedkoopste te zijn. Maar mag geen obstakel zijn, daarom dat we voor gewone opslag voor een lage prijs gaan."