Ruim 80 procent van de grote ondernemingen wil voorlopig niet investeren in cloud computing of cloud storage. De belangrijkste reden daarvoor is dat ze zich zorgen maken over de beveiliging van hun applicaties en gegevens.

Dat blijkt uit onderzoek van Forrester onder 2204 ict-managers van ondernemingen met meer dan duizend werknemers in Amerika, Canada, Engeland, Frankrijk en Duitsland. Uit het rapport 'The State of Emerging Enterprises Hardware 2009 to 2010' blijkt dat 82 procent van de ondernemingen het consolideren van datacenters, en het consolideren en virtualiseren van servers als debelangrijkste prioriteit op het gebied van infastructuur beschouwt. Slechts 23 procent van de ondernemingen geeft prioriteit aan het bouwen van een privé-cloud. Nog lager ligt de belangstelling voor externe clouds. Slechts 18 procent van de onderzochte ondernemingen vindt het belangrijk om externe opslag of rekencapaciteit in te kopen.

3 procent van de ondernemingen neemt op dit moment rekencapaciteit af op gehoste virtuele servers waarbij ze betalen naar gebruik. 4 procent wil dat binnen een jaar doen, 5 procent op een later moment. 44 procent heeft wel interesse, maar geen plannen om te investeren in cloud computing. 41 procent heeft helemaal geen interesse.

De belangrijkste reden (49 procent) waarmee deze laatste groep die desinteresse verklaart, is dat ze zich zorgen maken over beveiligings- en privacyaspecten. 46 procent vindt cloudoplossingen nog te onvolwassen en 39 procent denkt zelf goedkoper servers te kunnen draaien.

Eveneens 3 procent van de ondernemingen neemt op dit moment opslagcapaciteit af binnen de cloud waarbij ze betalen naar gebruik. 2 procent wil dat binnen een jaar doen, 5 procent op een later moment. 44 procent heeft wel interesse, maar geen plannen om te investeren in cloud storage. 43 procent heeft helemaal geen interesse. De belangrijkste reden die die laatste groep mensen daarvoor geeft, is dat ze zich zorgen maken over beveiliging van hun data: 60 procent geeft dat aan. 53 procent denkt zelf goedkoper een opslagomgeving te kunnen inrichten en onderhouden.

In samenwerking met Computable

Ruim 80 procent van de grote ondernemingen wil voorlopig niet investeren in cloud computing of cloud storage. De belangrijkste reden daarvoor is dat ze zich zorgen maken over de beveiliging van hun applicaties en gegevens. Dat blijkt uit onderzoek van Forrester onder 2204 ict-managers van ondernemingen met meer dan duizend werknemers in Amerika, Canada, Engeland, Frankrijk en Duitsland. Uit het rapport 'The State of Emerging Enterprises Hardware 2009 to 2010' blijkt dat 82 procent van de ondernemingen het consolideren van datacenters, en het consolideren en virtualiseren van servers als debelangrijkste prioriteit op het gebied van infastructuur beschouwt. Slechts 23 procent van de ondernemingen geeft prioriteit aan het bouwen van een privé-cloud. Nog lager ligt de belangstelling voor externe clouds. Slechts 18 procent van de onderzochte ondernemingen vindt het belangrijk om externe opslag of rekencapaciteit in te kopen. 3 procent van de ondernemingen neemt op dit moment rekencapaciteit af op gehoste virtuele servers waarbij ze betalen naar gebruik. 4 procent wil dat binnen een jaar doen, 5 procent op een later moment. 44 procent heeft wel interesse, maar geen plannen om te investeren in cloud computing. 41 procent heeft helemaal geen interesse. De belangrijkste reden (49 procent) waarmee deze laatste groep die desinteresse verklaart, is dat ze zich zorgen maken over beveiligings- en privacyaspecten. 46 procent vindt cloudoplossingen nog te onvolwassen en 39 procent denkt zelf goedkoper servers te kunnen draaien. Eveneens 3 procent van de ondernemingen neemt op dit moment opslagcapaciteit af binnen de cloud waarbij ze betalen naar gebruik. 2 procent wil dat binnen een jaar doen, 5 procent op een later moment. 44 procent heeft wel interesse, maar geen plannen om te investeren in cloud storage. 43 procent heeft helemaal geen interesse. De belangrijkste reden die die laatste groep mensen daarvoor geeft, is dat ze zich zorgen maken over beveiliging van hun data: 60 procent geeft dat aan. 53 procent denkt zelf goedkoper een opslagomgeving te kunnen inrichten en onderhouden. In samenwerking met Computable