Organisaties moeten bij het beheer van hun zakelijke mobiele telefoons rekening houden met meerdere besturingssystemen. Voorlopig zal de markt van die toestellen namelijk nog uit verschillende systemen bestaan, verwachten analisten van Forrester.

Forrester-analisten voerden een onderzoek uit onder ruim 2300 ict-verantwoordelijken in West-Europa en Noord-Amerika. "De strijd tussen de mobiele besturingssystemen zal niet door één enkele partij worden gewonnen", klinkt het.

Vier op de tien West-Europese ict-afdelingen ondersteunen en beheren officieel slechts een mobiel besturingssysteem, blijkt uit het onderzoek. 24 procent van de ondervraagden zegt twee mobiele platformen te ondersteunen en 14 procent accepteert ook een derde. Bijna een op de vijf heeft officieel geen beleid voor hulp en beheer van mobiele besturingssystemen. In Noord-Amerika zijn de ict-afdelingen vaker voorbereid op ondersteuning van meerdere mobiele platforms.

De onderzoekers adviseren organisaties om duidelijk onderscheid te maken tussen taakgebaseerde en informatiegebaseerde mobiele gebruikers. Medewerkers die hun mobiele telefoon voornamelijk gebruiken voor het uitvoeren van taken, zijn het beste af met een toestel dat draait op besturingssysteem Windows Mobile. Personeel dat mobiele telefoons gebruikt voor informatievoorziening, kunnen daarnaast ook een Blackberry of iPhone gebruiken.

Blackberry OS, Windows Mobile, Windows CE en Palm OS zijn de besturingssystemen die in Europa 'de strijd om de zakelijke broekzak' leiden, blijkt uit het onderzoek. De analisten vroegen de respondenten daarvoor welke mobiele besturingssystemen officieel door de ict-afdeling van de organisatie werden ondersteund en beheerd. Blackberry is met 66 procent veruit het meest ondersteunde platform, gevolgd door Windows Mobile (39 procent). Symbian wordt door slechts 8 procent van de bedrijven ondersteund en iPhone OS, Android en Linux doen vrijwel niet mee.

In samenwerking met Computable

Organisaties moeten bij het beheer van hun zakelijke mobiele telefoons rekening houden met meerdere besturingssystemen. Voorlopig zal de markt van die toestellen namelijk nog uit verschillende systemen bestaan, verwachten analisten van Forrester. Forrester-analisten voerden een onderzoek uit onder ruim 2300 ict-verantwoordelijken in West-Europa en Noord-Amerika. "De strijd tussen de mobiele besturingssystemen zal niet door één enkele partij worden gewonnen", klinkt het. Vier op de tien West-Europese ict-afdelingen ondersteunen en beheren officieel slechts een mobiel besturingssysteem, blijkt uit het onderzoek. 24 procent van de ondervraagden zegt twee mobiele platformen te ondersteunen en 14 procent accepteert ook een derde. Bijna een op de vijf heeft officieel geen beleid voor hulp en beheer van mobiele besturingssystemen. In Noord-Amerika zijn de ict-afdelingen vaker voorbereid op ondersteuning van meerdere mobiele platforms. De onderzoekers adviseren organisaties om duidelijk onderscheid te maken tussen taakgebaseerde en informatiegebaseerde mobiele gebruikers. Medewerkers die hun mobiele telefoon voornamelijk gebruiken voor het uitvoeren van taken, zijn het beste af met een toestel dat draait op besturingssysteem Windows Mobile. Personeel dat mobiele telefoons gebruikt voor informatievoorziening, kunnen daarnaast ook een Blackberry of iPhone gebruiken. Blackberry OS, Windows Mobile, Windows CE en Palm OS zijn de besturingssystemen die in Europa 'de strijd om de zakelijke broekzak' leiden, blijkt uit het onderzoek. De analisten vroegen de respondenten daarvoor welke mobiele besturingssystemen officieel door de ict-afdeling van de organisatie werden ondersteund en beheerd. Blackberry is met 66 procent veruit het meest ondersteunde platform, gevolgd door Windows Mobile (39 procent). Symbian wordt door slechts 8 procent van de bedrijven ondersteund en iPhone OS, Android en Linux doen vrijwel niet mee. In samenwerking met Computable