Apple en China Mobile onderhandelen momenteel over de iPhone. Telecomreus China Mobile zou die in China aan de man kunnen brengen als het volgende toestel ook de door de Chinezen ontwikkelde 4G-standaard TD-LTE zou ondersteunen.

Een en ander bleek uit opmerkingen van China Mobile-chairman Xi Guohua tijdens de aandeelhoudersvergadering. "Wij spraken actief met Apple over hoe wij kunnen samenwerken." En later: "Ik kan niet teveel details geven, maar ik wil nog eens herhalen dat beide partijen hopen om de samenwerking aan te zwengelen."

nalisten zien daarin een duidelijk signaal dat Apple in volgende iPhone-versies mogelijk de TD-LTE-standaard van China Mobile zal ondersteunen. Dat is momenteel immers een belangrijke technologische hinderpaal voor een dergelijke overeenkomst.

Het lijkt ver van ons bed, maar onrechtstreeks zou die deal ook interessant kunnen zijn voor de Belgische markt. Immers, naast de traditionele mobiele operatoren kocht het obscure 'BUCD' ook een 4G-licentie op de kop tikken in ons land. Voor zover ons is onthuld, is BUCD een Belgisch vehikel van een Aziatische telecomspeler. Aangezien er bij BUCD eerder al werd toegegeven dat er gesprekken liepen met onder meer de Chinese netwerkspecialist Datang, dat Datang de ontwikkelaar is van de TD-LTE-standaard en zo dus ook de huisleverancier van China Mobile, doet dat al een tijdje vermoeden dat China Mobile achter BUCD zit en dus in ons land een 4G-netwerk zou willen uitrollen. Al is dat - toegegeven - een analyse die nog altijd niet officieel kon bevestigd worden. Met een iPhone-deal in de hand zou een nieuwe mobiele speler in ons land geval een vliegende start kunnen nemen...

Apple en China Mobile onderhandelen momenteel over de iPhone. Telecomreus China Mobile zou die in China aan de man kunnen brengen als het volgende toestel ook de door de Chinezen ontwikkelde 4G-standaard TD-LTE zou ondersteunen. Een en ander bleek uit opmerkingen van China Mobile-chairman Xi Guohua tijdens de aandeelhoudersvergadering. "Wij spraken actief met Apple over hoe wij kunnen samenwerken." En later: "Ik kan niet teveel details geven, maar ik wil nog eens herhalen dat beide partijen hopen om de samenwerking aan te zwengelen." nalisten zien daarin een duidelijk signaal dat Apple in volgende iPhone-versies mogelijk de TD-LTE-standaard van China Mobile zal ondersteunen. Dat is momenteel immers een belangrijke technologische hinderpaal voor een dergelijke overeenkomst. Het lijkt ver van ons bed, maar onrechtstreeks zou die deal ook interessant kunnen zijn voor de Belgische markt. Immers, naast de traditionele mobiele operatoren kocht het obscure 'BUCD' ook een 4G-licentie op de kop tikken in ons land. Voor zover ons is onthuld, is BUCD een Belgisch vehikel van een Aziatische telecomspeler. Aangezien er bij BUCD eerder al werd toegegeven dat er gesprekken liepen met onder meer de Chinese netwerkspecialist Datang, dat Datang de ontwikkelaar is van de TD-LTE-standaard en zo dus ook de huisleverancier van China Mobile, doet dat al een tijdje vermoeden dat China Mobile achter BUCD zit en dus in ons land een 4G-netwerk zou willen uitrollen. Al is dat - toegegeven - een analyse die nog altijd niet officieel kon bevestigd worden. Met een iPhone-deal in de hand zou een nieuwe mobiele speler in ons land geval een vliegende start kunnen nemen...