De digitale inbraak bij de campagnecommissie, die geld ophaalt voor Democraten die campagne voeren om een zetel in het Huis van Afgevaardigden, was al eerder bekend, maar werd nu pas door de FBI naar buiten gebracht. Volgens bronnen waren de hackers vooral uit op informatie en niet de inhoud van de campagnekas.

Bij de hack van het Democratisch Nationaal Comité werden eerder 20.000 e-mails gestolen. Wikileaks publiceerde de mails vervolgens op zijn website. De publicatie leidde tot het opstappen van partijvoorzitster Debbie Wasserman-Schultz. Uit de berichten kwam namelijk naar voren dat de partijtop Hillary Clinton probeerde te bevoordelen in de voorverkiezingen, ten koste van rivaal Bernie Sanders.

(ANP/WK)

De digitale inbraak bij de campagnecommissie, die geld ophaalt voor Democraten die campagne voeren om een zetel in het Huis van Afgevaardigden, was al eerder bekend, maar werd nu pas door de FBI naar buiten gebracht. Volgens bronnen waren de hackers vooral uit op informatie en niet de inhoud van de campagnekas.Bij de hack van het Democratisch Nationaal Comité werden eerder 20.000 e-mails gestolen. Wikileaks publiceerde de mails vervolgens op zijn website. De publicatie leidde tot het opstappen van partijvoorzitster Debbie Wasserman-Schultz. Uit de berichten kwam namelijk naar voren dat de partijtop Hillary Clinton probeerde te bevoordelen in de voorverkiezingen, ten koste van rivaal Bernie Sanders.(ANP/WK)