De verkoop van Apple-producten wordt pas sinds afgelopen najaar direct via Amazon gedaan. Daarvoor konden de producten ook wel gekocht worden op de webwinkel, maar dan waren het andere bedrijven en niet Apple zelf die de spullen aanboden.

Volgens techsite The Verge is zeker één van die kleinere verkopers benaderd door de FTC met vragen over de impact van de deal op zijn bedrijfje. Het zou mogelijk gaan om een nieuwe werkgroep van de FTC die zich bezighoudt met mededingingskwesties via grote techplatforms. Zo zou de toezichthouder ook de overnames van Whatsapp en Instagram door Facebook bekijken.

De verkoop van Apple-producten wordt pas sinds afgelopen najaar direct via Amazon gedaan. Daarvoor konden de producten ook wel gekocht worden op de webwinkel, maar dan waren het andere bedrijven en niet Apple zelf die de spullen aanboden.Volgens techsite The Verge is zeker één van die kleinere verkopers benaderd door de FTC met vragen over de impact van de deal op zijn bedrijfje. Het zou mogelijk gaan om een nieuwe werkgroep van de FTC die zich bezighoudt met mededingingskwesties via grote techplatforms. Zo zou de toezichthouder ook de overnames van Whatsapp en Instagram door Facebook bekijken.