Het Europese antifraudebureau OLAF is een onderzoek begonnen naar mogelijke fraude bij Eurojust, het Europees samenwerkingsverband op justitiegebied dat gevestigd is in Den Haag.

Dat bevestigden woordvoerders van zowel OLAF in Brussel als Eurojust in Den Haag dinsdag naar aanleiding van berichtgeving in NRC Handelsblad. Het onderzoek staat niet in verband met "operationele zaken" bij Eurojust, dat zich bezighoudt met de bestrijding van grensoverschrijdende, zware criminaliteit.

Volgens de krant richt het onderzoek zich op vermoedens van fraude bij de aanschaf van computers en softwareprogramma's. Een woordvoerder van Eurojust stelt dat het "mogelijke fraude betreffende een administratieve procedure rond aanbestedingen" betreft. De betrokkenheid van één medewerker wordt onderzocht.

Omdat het onderzoek nog loopt, wil OLAF geen details geven. Eurojust laat weten volledig mee te werken met het onderzoek.

Bron: Belga

Het Europese antifraudebureau OLAF is een onderzoek begonnen naar mogelijke fraude bij Eurojust, het Europees samenwerkingsverband op justitiegebied dat gevestigd is in Den Haag. Dat bevestigden woordvoerders van zowel OLAF in Brussel als Eurojust in Den Haag dinsdag naar aanleiding van berichtgeving in NRC Handelsblad. Het onderzoek staat niet in verband met "operationele zaken" bij Eurojust, dat zich bezighoudt met de bestrijding van grensoverschrijdende, zware criminaliteit. Volgens de krant richt het onderzoek zich op vermoedens van fraude bij de aanschaf van computers en softwareprogramma's. Een woordvoerder van Eurojust stelt dat het "mogelijke fraude betreffende een administratieve procedure rond aanbestedingen" betreft. De betrokkenheid van één medewerker wordt onderzocht. Omdat het onderzoek nog loopt, wil OLAF geen details geven. Eurojust laat weten volledig mee te werken met het onderzoek. Bron: Belga