Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft een onderzoek geopend naar mogelijk misbruik van dominante positie door de Amerikaanse ict-reus IBM.

Het onderzoek volgt na een klacht van de Computer and Communications Industry Association (CCIA), zo maakte die zelf bekend. Volgens de vereniging misbruikt IBM zijn monopoliepositie op de markt van mainframecomputers.

De CCIA werd meer dan dertig jaar geleden opgericht om de dominantie van IBM op de informaticamarkt te doorbreken. Onder meer Microsoft en Oracle zijn er lid van.

Bron: Belga/Bloomberg

Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft een onderzoek geopend naar mogelijk misbruik van dominante positie door de Amerikaanse ict-reus IBM. Het onderzoek volgt na een klacht van de Computer and Communications Industry Association (CCIA), zo maakte die zelf bekend. Volgens de vereniging misbruikt IBM zijn monopoliepositie op de markt van mainframecomputers. De CCIA werd meer dan dertig jaar geleden opgericht om de dominantie van IBM op de informaticamarkt te doorbreken. Onder meer Microsoft en Oracle zijn er lid van. Bron: Belga/Bloomberg