Onderzoekers van het Massachusetts Institute of Technology (MIT) hebben enkele jaren gewerkt aan de detectie-technologie die zij RF-Capture hebben genoemd. Met 90 procent nauwkeurigheid kunnen ze met de technologie vaststellen wie uit een groep van 15 mensen zich aan de andere kant van de muur beweegt, blijkt uit hunonderzoeksrapport. Ook kan iets gezegd worden over de gemoedstoestand van de persoon, want de hartslag en de ademhalingsfrequentie is te bepalen.

RF-Capture werkt als een soort radar. Het zendt wfi-signalen door de muur en vangt de reflecties op. Een door MIT ontwikkeld algoritme herkent de patronen in de signalen en stelt daar een plaatje mee samen. In 2013 slaagde het team er al in objecten aan de andere kant van de muur te detecteren.

Het MIT-team werkt tegelijk aan blockers die het onmogelijk maken het wifi-beeld te creëren.

Bron: Automatiseringgids

Onderzoekers van het Massachusetts Institute of Technology (MIT) hebben enkele jaren gewerkt aan de detectie-technologie die zij RF-Capture hebben genoemd. Met 90 procent nauwkeurigheid kunnen ze met de technologie vaststellen wie uit een groep van 15 mensen zich aan de andere kant van de muur beweegt, blijkt uit hunonderzoeksrapport. Ook kan iets gezegd worden over de gemoedstoestand van de persoon, want de hartslag en de ademhalingsfrequentie is te bepalen.RF-Capture werkt als een soort radar. Het zendt wfi-signalen door de muur en vangt de reflecties op. Een door MIT ontwikkeld algoritme herkent de patronen in de signalen en stelt daar een plaatje mee samen. In 2013 slaagde het team er al in objecten aan de andere kant van de muur te detecteren.Het MIT-team werkt tegelijk aan blockers die het onmogelijk maken het wifi-beeld te creëren. Bron: Automatiseringgids