De onderzoekers van het Max Planck Instituut in Stuttgart en de Universiteit van München hebben zogenoemde nanostructuren ontwikkeld die reageren op vocht. Door de vingers van mensen wordt namelijk constant een kleine hoeveelheid vocht afgestoten. Een scherm met de nieuwe techniek kan daardoor vingers op een afstand van een aantal millimeter herkennen.

Bankautomaten

De schermen kunnen worden gebruikt voor smartphones en tablets, maar bijvoorbeeld ook bankautomaten. Omdat veel verschillende mensen daar gebruik van maken, is de kans op verspreiding van ziektekiemen en bacteriën groter.

De onderzoekers lopen wel nog tegen een aantal problemen aan. Zo moet er nog een beschermende laag worden gemaakt om schade aan het scherm te voorkomen. Ook is de techniek nu nog te duur om op grote schaal toe te passen.

Bron: Automatiseringgids

De onderzoekers van het Max Planck Instituut in Stuttgart en de Universiteit van München hebben zogenoemde nanostructuren ontwikkeld die reageren op vocht. Door de vingers van mensen wordt namelijk constant een kleine hoeveelheid vocht afgestoten. Een scherm met de nieuwe techniek kan daardoor vingers op een afstand van een aantal millimeter herkennen.BankautomatenDe schermen kunnen worden gebruikt voor smartphones en tablets, maar bijvoorbeeld ook bankautomaten. Omdat veel verschillende mensen daar gebruik van maken, is de kans op verspreiding van ziektekiemen en bacteriën groter.De onderzoekers lopen wel nog tegen een aantal problemen aan. Zo moet er nog een beschermende laag worden gemaakt om schade aan het scherm te voorkomen. Ook is de techniek nu nog te duur om op grote schaal toe te passen.Bron: Automatiseringgids