OnePoint vindt nieuw onderdak in Brussel

. © .
Guy Kindermans Guy Kindermans is freelance journalist bij Data News.

Na de overname van Vision IT in een woelig 2015 betrekt OnePoint een nieuwe zetel in Brussel als springplank voor nieuwe groei in diensten en ict-projecten.

Met de overname van de Belgische groep Vision IT creëerde het Franse OnePoint van David Layani een ict-bedrijf met een omzet van ca. 150 miljoen euro, met vestigingen in Frankrijk, Benelux, Tunesië en Canada (Montréal). OnePoint president en oprichter Layani beoogt met zijn groep in een vlakke organisatie een maximale samenwerking tussen zijn medewerkers op te zetten in een veelheid aan ‘communities’, inzake activiteiten, sectoren en regio’s. Zo heeft het bedrijf klanten in de bankwereld, de energiesector en onder meer in infrastructuurbeheer, terwijl nieuwe regio’s worden bewerkt, zoals Groot Brittannië, de VS en China.

Crisis als opportuniteit

Naast groei door overnames mikt OnePoint met het totaalaanbod van zijn diensten – van advies en oplossingenprojecten tot beheerde diensten (infrastructuur) – op succes bij zowel grote als kleinere klanten, die “in tijden van crisis zoeken naar oplossingen die meer productiviteit bieden,” aldus Layani, en die inspelen op trends als mobiliteit, big data en de “digitale transformatie.” Zelf heeft Layani zijn bedrijf opgericht in 2002, op 22-jarige leeftijd, in de economische nasleep van de 9/11 perikelen van 2001, een periode van crisis.

“In 80 percent van de gevallen kennen de werknemers in een bedrijf wel de oplossingen voor de problemen, maar kunnen ze die niet zelf formuleren. In middelgrote bedrijven bestaat meer nood aan begeleiding hierrond, en daarbij helpen we met ons uitgebreid aanbod.” Naast domeinexpertise in verschillende sectoren omvat dat tevens technologische kennis in verschillende competence centers’ rond onder meer Oracle, Microsoft en Java.

Layani stelt dat het bedrijf de omvang – “une tres belle taille” – en de middelen heeft om te werken aan oplossingen, met onder meer een ‘industrialisering van ict-diensten’. En ook aan de ontwikkeling van producten en diensten langs nieuwe assen, zoals ‘blockchain’-technologie voor de bankwereld (elektronisch geld) en industriële ontwikkelingen rond IoT (“we spreken met enkele startersbedrijven in Israël”) in autofinanciering. OnePoint is daarbij een voorstander van een ‘open innovatie’ aanpak, waarin grote aantallen personen samenwerken (“une intelligence collective”), om zo op te boksen tegen grote ict-bedrijven met meer ontwikkelingsmiddelen.

Woelig 2015

Met de opening van de nieuwe kantoorvestiging in Brussel laat OnePoint ook definitief de perikelen rond de overname van Vision IT in België achter de rug. In het voorbije jaar kende Vision IT immers een aantal herschikkingen in de bedrijfsleiding, inclusief een rechtszaak rond het gedwongen vertrek van een mede-oprichter. Tegelijk bouwde OnePoint gestaag zijn participatie in Vision IT uit, wat in augustus leidde tot een – succesvol – overnamebod, gevolgd door de nodige inspanningen om het grotere Vision IT samen te voegen met OnePoint.

Wat België betreft mikt de vestiging op zowel klanten in het noordelijk en zuidelijk deel van het land (met eigen entiteiten), met verwachte investeringen in meer medewerkers.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content