Consumenten kopen steeds meer computers, randapparatuur en software op het internet in plaats van in de winkel. Dat blijkt uit de jaarresultaten van Coolblue, dat sites als pdashop.be en laptopshop.be groepeert.

Het bedrijf verdubbelde in 2008 zijn omzet tot 15 miljoen euro. Ook soortgelijke webwinkels zoals Het Computerwinkeltje merken dat de onlineverkoop erop vooruit gaat. De fysieke winkels blijven wel belangrijk omdat veel mensen er hun waren komen afhalen en ze niet laten opsturen.

Volgens Werner Bruyns, manager van Coolblue België, is de verregaande service doorslaggevend voor de goede resultaten. "Steeds meer mensen kiezen voor de snelheid van internetbestellingen en het gemak van het thuisbezorgen", zegt hij. Het bedrijf heeft een winkel in Antwerpen, maar is vooral op het internet succesvol.

Een groot minpunt vroeger was de onveiligheid van betalingen via het internet, maar omdat alle grote sites nu een dubbel controlesysteem invoerden, geven de klanten die vrees op. Voor 2009 verwacht Coolblue een omzetstijging van 50 procent.

Het Computerwinkeltje, dat internetverkoop combineert met vijf winkels in Vlaanderen, had ook een goed jaar achter de rug. "Gezien de marktsituatie kunnen we niet klagen", aldus marketing manager Koen Gentier. Directeur Patrick Tournoy ziet de internetverkoop aan belangrijkheid winnen.

Bron: Belga

Consumenten kopen steeds meer computers, randapparatuur en software op het internet in plaats van in de winkel. Dat blijkt uit de jaarresultaten van Coolblue, dat sites als pdashop.be en laptopshop.be groepeert. Het bedrijf verdubbelde in 2008 zijn omzet tot 15 miljoen euro. Ook soortgelijke webwinkels zoals Het Computerwinkeltje merken dat de onlineverkoop erop vooruit gaat. De fysieke winkels blijven wel belangrijk omdat veel mensen er hun waren komen afhalen en ze niet laten opsturen. Volgens Werner Bruyns, manager van Coolblue België, is de verregaande service doorslaggevend voor de goede resultaten. "Steeds meer mensen kiezen voor de snelheid van internetbestellingen en het gemak van het thuisbezorgen", zegt hij. Het bedrijf heeft een winkel in Antwerpen, maar is vooral op het internet succesvol. Een groot minpunt vroeger was de onveiligheid van betalingen via het internet, maar omdat alle grote sites nu een dubbel controlesysteem invoerden, geven de klanten die vrees op. Voor 2009 verwacht Coolblue een omzetstijging van 50 procent. Het Computerwinkeltje, dat internetverkoop combineert met vijf winkels in Vlaanderen, had ook een goed jaar achter de rug. "Gezien de marktsituatie kunnen we niet klagen", aldus marketing manager Koen Gentier. Directeur Patrick Tournoy ziet de internetverkoop aan belangrijkheid winnen. Bron: Belga