De Amerikaanse overheid heeft een online tool gelanceerd, het IT Dashboard, om gedetailleerde informatie over de eigen it-projecten voor iedereen beschikbaar te maken.

Het [IT Dashboard] maakt deel uit van een website, [USAspending.gov] die de Amerikaanse overheidsuitgaven in beeld brengt, zo staat te lezen in de New York Times. Met het IT Dashboard brengt de overheid een heleboel gegevens bij elkaar over de verschillende eigen lopende it-projecten. Die informatie wordt zo ontsloten voor alle burgers.

De site, die overigens nog niet helemaal af is, bevat grafieken over de uitgaven aan hardware, software en services van elke overheidsdienst. Over honderden it-projecten zijn details te vinden, zoals de uitgaven, de verantwoordelijken, de leveranciers. De projecten krijgen zelfs een kleurcode mee om aan te geven of ze op schema zitten of niet (groen, geel, rood).

Volgens de regering Obama past het initiatief binnen het perspectief van openheid dat ze wil creëren. Burgers zullen in de toekomst ook kunnen reageren via een blog, om suggesties, commentaar en tips te geven.

De Amerikaanse overheid geeft jaarlijks zowat 70 miljard dollar uit aan ict.

De Amerikaanse overheid heeft een online tool gelanceerd, het IT Dashboard, om gedetailleerde informatie over de eigen it-projecten voor iedereen beschikbaar te maken. Het [IT Dashboard] maakt deel uit van een website, [USAspending.gov] die de Amerikaanse overheidsuitgaven in beeld brengt, zo staat te lezen in de New York Times. Met het IT Dashboard brengt de overheid een heleboel gegevens bij elkaar over de verschillende eigen lopende it-projecten. Die informatie wordt zo ontsloten voor alle burgers. De site, die overigens nog niet helemaal af is, bevat grafieken over de uitgaven aan hardware, software en services van elke overheidsdienst. Over honderden it-projecten zijn details te vinden, zoals de uitgaven, de verantwoordelijken, de leveranciers. De projecten krijgen zelfs een kleurcode mee om aan te geven of ze op schema zitten of niet (groen, geel, rood). Volgens de regering Obama past het initiatief binnen het perspectief van openheid dat ze wil creëren. Burgers zullen in de toekomst ook kunnen reageren via een blog, om suggesties, commentaar en tips te geven. De Amerikaanse overheid geeft jaarlijks zowat 70 miljard dollar uit aan ict.