Vanaf vandaag mogen via het internet medicijnen verkocht worden waarvoor geen voorschrift van de dokter vereist is, meldt de online-apotheek Newpharma.

Het Koninklijk Besluit dat dergelijke verkoop toestaat, wordt vandaag, op 9 februari, van kracht. Newpharma verkocht tot nu toe enkel cosmetica, voedingsssupplementen, vitaminen en dergelijke. Daaraan zullen nu bijna 1700 geneesmiddelen worden toegevoegd. Volgens Newpharma is het niet de bedoeling te concurreren met de gewone apotheek, maar in te spelen op een specifieke vraag, bijvoorbeeld van mensen die op een discrete manier producten willen aankopen.

Bron: Belga

Vanaf vandaag mogen via het internet medicijnen verkocht worden waarvoor geen voorschrift van de dokter vereist is, meldt de online-apotheek Newpharma. Het Koninklijk Besluit dat dergelijke verkoop toestaat, wordt vandaag, op 9 februari, van kracht. Newpharma verkocht tot nu toe enkel cosmetica, voedingsssupplementen, vitaminen en dergelijke. Daaraan zullen nu bijna 1700 geneesmiddelen worden toegevoegd. Volgens Newpharma is het niet de bedoeling te concurreren met de gewone apotheek, maar in te spelen op een specifieke vraag, bijvoorbeeld van mensen die op een discrete manier producten willen aankopen. Bron: Belga