Zo'n 30 tot 40 miljoen dollar moest cloudgamingbedrijf OnLive nog aan schuldeisers. Onmogelijk als je nauwelijks centen in je kassa hebt zitten.

De hele constructie voor de doorstart van OnLive was ronduit cruciaal om het bedrijf niet volledig plat te leggen, zo weet de Californische krant San Jose Mercury News. Het bedrijf had financieel nauwelijks nog enkele dagen te leven. Volgens de ceo van de Insolvency Services Group, die het hele proces begeleidde, stond het bedrijf 30 tot 40 miljoen dollar in schuld. Geld om die schulden af te lossen was er niet meer.

Die constructie - een 'assignement for the benefit of creditors' - is een alternatief voor een compleet bankroet, zodat de dienstverlening aan de klanten niet stilgelegd wordt. "Een volledig faillissement zou een ramp geweest zijn", klinkt het. Bepaalde activa (technologie, intellectueel eigendom, ...) van OnLive werden doorverkocht aan een nieuw bedrijf, gefinancierd door venture capitalspeler Lauder Partners, dat ook Onlive gedoopt werd. De bestaande aandelen en het personeel werden echter niet automatisch getransfereerd. Dat laatste verklaart het feit dat vele investeerders/aandeelhouders van OnLive, waaronder Belgacom, de miljoenen euro's en dollars die ze eerder investeerden (met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid) kwijt zijn. Voor Belgacom gaat het over 23 miljoen euro. HTC meldde eerder al dat het 40 miljoen dollar verlies incalculeert.

Schuldeisers zouden volgens Insolvency Services Group door de verkoop van OnLive ongeveer 5 à 10 cent per dollar van de geëiste som terugzien.

Zo'n 30 tot 40 miljoen dollar moest cloudgamingbedrijf OnLive nog aan schuldeisers. Onmogelijk als je nauwelijks centen in je kassa hebt zitten. De hele constructie voor de doorstart van OnLive was ronduit cruciaal om het bedrijf niet volledig plat te leggen, zo weet de Californische krant San Jose Mercury News. Het bedrijf had financieel nauwelijks nog enkele dagen te leven. Volgens de ceo van de Insolvency Services Group, die het hele proces begeleidde, stond het bedrijf 30 tot 40 miljoen dollar in schuld. Geld om die schulden af te lossen was er niet meer. Die constructie - een 'assignement for the benefit of creditors' - is een alternatief voor een compleet bankroet, zodat de dienstverlening aan de klanten niet stilgelegd wordt. "Een volledig faillissement zou een ramp geweest zijn", klinkt het. Bepaalde activa (technologie, intellectueel eigendom, ...) van OnLive werden doorverkocht aan een nieuw bedrijf, gefinancierd door venture capitalspeler Lauder Partners, dat ook Onlive gedoopt werd. De bestaande aandelen en het personeel werden echter niet automatisch getransfereerd. Dat laatste verklaart het feit dat vele investeerders/aandeelhouders van OnLive, waaronder Belgacom, de miljoenen euro's en dollars die ze eerder investeerden (met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid) kwijt zijn. Voor Belgacom gaat het over 23 miljoen euro. HTC meldde eerder al dat het 40 miljoen dollar verlies incalculeert. Schuldeisers zouden volgens Insolvency Services Group door de verkoop van OnLive ongeveer 5 à 10 cent per dollar van de geëiste som terugzien.