Het Amerikaanse computerbedrijf Apple stelt dat er geen sprake is van oververhitting van de batterij bij de iPhone 3GS. De mededeling komt er na verschillende berichten over ontplofte toestellen.

Volgens Apple is het probleem te wijten aan "een externe druk" op de iPhone. Het gaat dus niet om een productiefout, zo luidt het bij het bedrijf. "Tot op de dag van vandaag is er geen enkel incident met de iPhone te wijten aan de oververhitting van de batterij. In totaal onderzoeken we een tiental gevallen waarbij er problemen waren met het toestel", aldus Apple in een persbericht. "Het probleem bij alle iPhones waarbij het scherm ontplofte, is te wijten aan externe druk op het toestel".

De Europese Unie had het computerbedrijf om verduidelijking gevraagd rond de veiligheid van zijn toestellen na berichten over ontplofte iPhones en iPods in Frankrijk, Groot-Brittannië en de VS. In één geval werd hierbij een tiener gewond aan het oog. Ook in België is er intussen een geval bekend waarbij de multifunctionele gsm van Apple in de handen van een 15-jarige jongen ontplofte.

Bron: Belga

Het Amerikaanse computerbedrijf Apple stelt dat er geen sprake is van oververhitting van de batterij bij de iPhone 3GS. De mededeling komt er na verschillende berichten over ontplofte toestellen. Volgens Apple is het probleem te wijten aan "een externe druk" op de iPhone. Het gaat dus niet om een productiefout, zo luidt het bij het bedrijf. "Tot op de dag van vandaag is er geen enkel incident met de iPhone te wijten aan de oververhitting van de batterij. In totaal onderzoeken we een tiental gevallen waarbij er problemen waren met het toestel", aldus Apple in een persbericht. "Het probleem bij alle iPhones waarbij het scherm ontplofte, is te wijten aan externe druk op het toestel". De Europese Unie had het computerbedrijf om verduidelijking gevraagd rond de veiligheid van zijn toestellen na berichten over ontplofte iPhones en iPods in Frankrijk, Groot-Brittannië en de VS. In één geval werd hierbij een tiener gewond aan het oog. Ook in België is er intussen een geval bekend waarbij de multifunctionele gsm van Apple in de handen van een 15-jarige jongen ontplofte. Bron: Belga