De Europese Unie heeft het Amerikaanse computerbedrijf Apple om verduidelijking gevraagd rond de veiligheid van zijn toestellen iPod en iPhone. De voorbije weken waren er meerdere mediaberichten over ontplofte toestellen.

Apple meent dat er van een algemeen probleem geen sprake is: het bedrijf spreekt over "geïsoleerde incidenten". Volgens een woordvoerster van de Europese Commissie onderzoekt Apple de mogelijke oorzaken voor het ontploffen van de iPod en iPhone. "Maar het bedrijf beklemtoont dat er geen algemeen probleem is met zijn best verkopende producten."

De Europese Commissie ziet toe op de veiligheid van consumptiegoederen in Europa. Vorige week heeft ze om verduidelijking gevraagd bij Apple, na mediaberichten over ontplofte iPhones en iPods. Minstens drie toestellen, in Frankrijk en Groot-Brittannië, raakten oververhit en ontploften. In één geval werd hierbij een tiener gewond aan het oog.

Bron: Belga

De Europese Unie heeft het Amerikaanse computerbedrijf Apple om verduidelijking gevraagd rond de veiligheid van zijn toestellen iPod en iPhone. De voorbije weken waren er meerdere mediaberichten over ontplofte toestellen. Apple meent dat er van een algemeen probleem geen sprake is: het bedrijf spreekt over "geïsoleerde incidenten". Volgens een woordvoerster van de Europese Commissie onderzoekt Apple de mogelijke oorzaken voor het ontploffen van de iPod en iPhone. "Maar het bedrijf beklemtoont dat er geen algemeen probleem is met zijn best verkopende producten." De Europese Commissie ziet toe op de veiligheid van consumptiegoederen in Europa. Vorige week heeft ze om verduidelijking gevraagd bij Apple, na mediaberichten over ontplofte iPhones en iPods. Minstens drie toestellen, in Frankrijk en Groot-Brittannië, raakten oververhit en ontploften. In één geval werd hierbij een tiener gewond aan het oog. Bron: Belga