BlackBerry, eerder bekend als Research In Motion, zet opnieuw het mes in zijn personeelsbestand. Vooral bij het middenkader zullen e rake klappen vallen, meldt de zakenkrant Wall Street Journal.

In 2012 schrapte de Canadese smartphonefabrikant al 5.000 banen. Volgens The Wall Street Journal de is de nieuwe ontslagronde, waarvan de exacte omvang nog niet bekend is, nodig om geld te besparen.

De laatste modellen die BlackBerry op de markt bracht, hebben namelijk niet geleid tot de beoogde omzetstijging. Het bedrijf maakte dinsdag zelf bekend afscheid te hebben genomen van Richard Piasentin, die leiding gaf aan de verkooporganisatie voor de Amerikaanse markt. Volgens bronnen bij de WSJ werd Piasentin ontslagen, maar daar wilde een woordvoerder niet op reageren.(AFP/BO)

BlackBerry, eerder bekend als Research In Motion, zet opnieuw het mes in zijn personeelsbestand. Vooral bij het middenkader zullen e rake klappen vallen, meldt de zakenkrant Wall Street Journal.In 2012 schrapte de Canadese smartphonefabrikant al 5.000 banen. Volgens The Wall Street Journal de is de nieuwe ontslagronde, waarvan de exacte omvang nog niet bekend is, nodig om geld te besparen. De laatste modellen die BlackBerry op de markt bracht, hebben namelijk niet geleid tot de beoogde omzetstijging. Het bedrijf maakte dinsdag zelf bekend afscheid te hebben genomen van Richard Piasentin, die leiding gaf aan de verkooporganisatie voor de Amerikaanse markt. Volgens bronnen bij de WSJ werd Piasentin ontslagen, maar daar wilde een woordvoerder niet op reageren.(AFP/BO)