Ontwikkelaar Steve Troughton-Smith ontdekte het toetsenbord in Apple's iOS Simulator, een programma waarmee je het systeem kan testen en verbeteren. Hij zegt dat de functie er sinds iOS 8 (de versie van iOS uit 2014) in zit en geactiveerd wordt door van links of rechts naar het midden te swipen. Afhankelijk van de swipebeweging worden de toetsen geoptimaliseerd voor links- of rechtshandig gebruik.

Het is onduidelijk waarom de functionaliteit nog niet beschikbaar is voor het grote publiek. De iPhone 7 Plus is een behoorlijk omvangrijk toestel, dus het is te begrijpen dat een hoop mensen hier gebruik van zouden willen maken.

Ontwikkelaar Steve Troughton-Smith ontdekte het toetsenbord in Apple's iOS Simulator, een programma waarmee je het systeem kan testen en verbeteren. Hij zegt dat de functie er sinds iOS 8 (de versie van iOS uit 2014) in zit en geactiveerd wordt door van links of rechts naar het midden te swipen. Afhankelijk van de swipebeweging worden de toetsen geoptimaliseerd voor links- of rechtshandig gebruik. Het is onduidelijk waarom de functionaliteit nog niet beschikbaar is voor het grote publiek. De iPhone 7 Plus is een behoorlijk omvangrijk toestel, dus het is te begrijpen dat een hoop mensen hier gebruik van zouden willen maken.