Aan dat platte geluid van je flatscreen-tv in de living heb je hopelijk al lang iets gedaan. Maar hoe zit het met de schelle klank van de televisie in de slaapkamer of hobbyruimte? Sonos draagt er een compacte oplossing voor aan, in vorm van de Ray-soundbar.

Is het een smartwatch? Is het een sporthorloge? Wel, het is een beetje van allebei. Wij liepen een maand lang rond met de Oppo Watch Free en leerden dat je voor die prijs een degelijk toestel krijgt, maar ook niet te veel mag verwachten.

Na slimme bewakingscamera's regent het intussen ook intelligente deurbellen. De Nest Doorbell van Google is zelfs al aan de tweede generatie toe. Belangrijkste vernieuwing: aanbellen kan nu ook draadloos. Ook de vernieuwde Nest Cam doet het voortaan zonder kabel, en dat leek ons een mooie opportuniteit om de gadgets eens in tandem uit te proberen.

Crosscall zet niet in op de sterkste camera of het grootste geheugen. Wel is het een telefoon die tegen water, vuil, vrieskou en stevige schokken kan en dat hebben we voor u getest. De Action-X5 is niet voor iedereen, maar bedient wel een specifieke niche.