15 procent van ons wegennet wordt niet door onze gps herkend, schrijft Het Laatste Nieuws. Dat komt omdat onze gps'en de immer veranderende verkeersinfrastructuur in België niet kan bijbenen. Langdurige wegenwerken, de invoer van eenrichtingsverkeer, nieuwe rotondes, afritten of parallelwegen zijn de voornaamste stoorzenders.

'Wij passen onze kaarten vier keer per jaar aan, op basis van eigen informatie en aan de hand van wat de overheid ons meedeelt', zegt Lars Guns van TomTom in de krant. 'Maar er kunnen wel eens maanden overgaan alvorens we op de hoogte worden gesteld van alle wijzigingen, en er durft wel eens een rotonde in een landelijke gemeente aan onze aandacht te ontsnappen.'

Zelfs een regelmatige update van het toestel is geen garantie op succes. Maar steeds meer gps-toestellen kunnen wel door de bestuurder zelf bijgewerkt worden, besluit de krant.

15 procent van ons wegennet wordt niet door onze gps herkend, schrijft Het Laatste Nieuws. Dat komt omdat onze gps'en de immer veranderende verkeersinfrastructuur in België niet kan bijbenen. Langdurige wegenwerken, de invoer van eenrichtingsverkeer, nieuwe rotondes, afritten of parallelwegen zijn de voornaamste stoorzenders. 'Wij passen onze kaarten vier keer per jaar aan, op basis van eigen informatie en aan de hand van wat de overheid ons meedeelt', zegt Lars Guns van TomTom in de krant. 'Maar er kunnen wel eens maanden overgaan alvorens we op de hoogte worden gesteld van alle wijzigingen, en er durft wel eens een rotonde in een landelijke gemeente aan onze aandacht te ontsnappen.'Zelfs een regelmatige update van het toestel is geen garantie op succes. Maar steeds meer gps-toestellen kunnen wel door de bestuurder zelf bijgewerkt worden, besluit de krant.