Daar waar ict-bedrijven in 2007 ruim 500 miljard dollar spendeerden aan overnames, ziet onderzoekbedrijf The 451 Group 2008 evengoed als een topjaar voor zakenbanken.

In 2007 was consolidatie troef in de ict-sector. Microsoft, SAP, Dell, IBM en Nokia deden stuk voor stuk hun grootste overnames ooit. En ook Oracle was weer niet weg te denken uit het overnamenieuws. De redenen om te kopen waren legio: nieuwe klantenbestanden aanboren, de recentste technologie in huis halen, nieuwe markten binnentreden of andere businessmodellen in zwang brengen.

The 451 Group analyseert dat er ook in 2008 nog voldoende financiële ruimte zal zijn om aan consolidatie te doen. Bovendien zijn er nog altijd een aantal interessante overnamedoelwitten beschikbaar. The 451 Group noemt onder meer BMC Software, Citrix Systems, CA, Informatica, Lawson, Novell, Open Text, Progress Software, Quest Software, Symantec, en Tibco Software.

Daar waar ict-bedrijven in 2007 ruim 500 miljard dollar spendeerden aan overnames, ziet onderzoekbedrijf The 451 Group 2008 evengoed als een topjaar voor zakenbanken. In 2007 was consolidatie troef in de ict-sector. Microsoft, SAP, Dell, IBM en Nokia deden stuk voor stuk hun grootste overnames ooit. En ook Oracle was weer niet weg te denken uit het overnamenieuws. De redenen om te kopen waren legio: nieuwe klantenbestanden aanboren, de recentste technologie in huis halen, nieuwe markten binnentreden of andere businessmodellen in zwang brengen. The 451 Group analyseert dat er ook in 2008 nog voldoende financiële ruimte zal zijn om aan consolidatie te doen. Bovendien zijn er nog altijd een aantal interessante overnamedoelwitten beschikbaar. The 451 Group noemt onder meer BMC Software, Citrix Systems, CA, Informatica, Lawson, Novell, Open Text, Progress Software, Quest Software, Symantec, en Tibco Software.