Chipbouwer ARM, vooral bekend van de chips in mobiele toestellen, werkt ook aan servers met ARM-chips.

Dat bevestigde topman Tudor Brown op de Computex-beurs in Taipei. Niet dat de servers voor onmiddellijk zijn. Pas tegen 2015 zouden die op de markt komen. Volgens Brown werkt het bedrijf al sinds 2008 aan een ontwerp dat geschikt is voor servers. Onder meer Nvidia, Marvell en Caldexa zouden aan ARM-gebaseerde processoren voor servers sleutelen.

Servermakers zien wel waarde in ARM-chips, omdat ze veel minder energie gebruiken dan de x86-processoren die Intel en ARM bouwen. Hun Xeon- en Opteron-chips zouden 'overkill' zijn voor bepaalde servers die bijvoorbeeld louter bepaalde webtaken uitvoeren.

Chipbouwer ARM, vooral bekend van de chips in mobiele toestellen, werkt ook aan servers met ARM-chips. Dat bevestigde topman Tudor Brown op de Computex-beurs in Taipei. Niet dat de servers voor onmiddellijk zijn. Pas tegen 2015 zouden die op de markt komen. Volgens Brown werkt het bedrijf al sinds 2008 aan een ontwerp dat geschikt is voor servers. Onder meer Nvidia, Marvell en Caldexa zouden aan ARM-gebaseerde processoren voor servers sleutelen. Servermakers zien wel waarde in ARM-chips, omdat ze veel minder energie gebruiken dan de x86-processoren die Intel en ARM bouwen. Hun Xeon- en Opteron-chips zouden 'overkill' zijn voor bepaalde servers die bijvoorbeeld louter bepaalde webtaken uitvoeren.