Ook de Belgische parlementariërs Roel Deseyn en Jef Van den Bergh (CD&V) dringen nu aan op Benelux-tarieven voor gsm-verkeer. Dat nadat eerder al het Benelux-parlement en Nederlandse kamerleden dat hadden gedaan.

Roel Deseyn en Jef Van den Bergh vinden het te gek dat mensen in een klein geografisch gebied als de Benelux roamingkosten moeten betalen voor telefoontjes tussen pakweg Nederland en Luxemburg. "De afstand van het noorden van Italië tot het zuiden is vijf maal groter dan de maximale noord-zuidafstand in de Benelux. Toch liggen de gsm-tarieven voor bellen tussen bijvoorbeeld Nederland en Luxemburg vijf keer hoger dan over eenzelfde afstand in Italië. Vooral mensen in de grensstreken zijn hiervan het slachtoffer. Het gebeurt niet zelden dat deze mobiele bellers via het buitenland worden omgeleid waardoor ze de kosten van een internationaal gesprek aangerekend krijgen. Ik kan ervan meespreken," aldus de Kalmthoutse Jef Van den Bergh op de CD&V-website.

Jef Van den Bergh en Roel Deseyn hernemen het Nederlandse idee van een proefproject waarbij grensoverschrijdend bellen tegen nationaal tarief mogelijk wordt. "In de Baltische landen en tussen Ierland en Noord-Ierland lopen reeds gelijkaardige initiatieven met veel succes."

"België kan niet achterblijven. Daarom vragen we aan de Belgische regering om alle nodige maatregelen te nemen om mobiele telefonieaanbieders aan te moedigen een dergelijke proef in de Benelux te starten." Later kan het initiatief mogelijk uitgebreid worden met andere grensstreken en met andere dienstverlening zoals sms of mms, klinkt het nog.

Ook de Belgische parlementariërs Roel Deseyn en Jef Van den Bergh (CD&V) dringen nu aan op Benelux-tarieven voor gsm-verkeer. Dat nadat eerder al het Benelux-parlement en Nederlandse kamerleden dat hadden gedaan. Roel Deseyn en Jef Van den Bergh vinden het te gek dat mensen in een klein geografisch gebied als de Benelux roamingkosten moeten betalen voor telefoontjes tussen pakweg Nederland en Luxemburg. "De afstand van het noorden van Italië tot het zuiden is vijf maal groter dan de maximale noord-zuidafstand in de Benelux. Toch liggen de gsm-tarieven voor bellen tussen bijvoorbeeld Nederland en Luxemburg vijf keer hoger dan over eenzelfde afstand in Italië. Vooral mensen in de grensstreken zijn hiervan het slachtoffer. Het gebeurt niet zelden dat deze mobiele bellers via het buitenland worden omgeleid waardoor ze de kosten van een internationaal gesprek aangerekend krijgen. Ik kan ervan meespreken," aldus de Kalmthoutse Jef Van den Bergh op de CD&V-website. Jef Van den Bergh en Roel Deseyn hernemen het Nederlandse idee van een proefproject waarbij grensoverschrijdend bellen tegen nationaal tarief mogelijk wordt. "In de Baltische landen en tussen Ierland en Noord-Ierland lopen reeds gelijkaardige initiatieven met veel succes." "België kan niet achterblijven. Daarom vragen we aan de Belgische regering om alle nodige maatregelen te nemen om mobiele telefonieaanbieders aan te moedigen een dergelijke proef in de Benelux te starten." Later kan het initiatief mogelijk uitgebreid worden met andere grensstreken en met andere dienstverlening zoals sms of mms, klinkt het nog.