Naast de drie mobiele operatoren die al sterk staan in ons land - Proximus (Belgacom), Mobistar (France Télécom) en Base (KPN) - overwegen ook een Canadese (Craig Wireless) en een Hongkongse (via de bvba BUCD) speler een bod op een Belgische 4G-licentie. Dat maakte telecomregulator BIPT zelf bekend.

De veiling van de 4G-licenties gaat op maandag 28 november van start. 4G is mobiele technologie van de vierde generatie, waarmee je veel sneller mobiel zal kunnen surfen. In theorie kan het BIPT aan alle kandidaten een licentie verlenen, die vijftien jaar geldig is vanaf 1 juli 2012. "De veiling zou in totaal zo'n 60 tot 80 miljoen euro moeten opbrengen", zegt Ortwin De Vliegher, woordvoerder van Vincent Van Quickenborne aan Belga. Maar in Nederland bracht de veiling van de licenties vorig jaar nauwelijks 2,6 miljoen euro op.

Craig Wireless Systems is een Canadees bedrijf. De firma is echter ook aan het uitbreiden naar andere landen en heeft zo al een aanwezigheid opgebouwd in de VS (Californië), Griekenland, Noorwegen en Nieuw-Zeeland. BUCD daarentegen is een Belgische bvba die voor een voorlopig niet nader genoemde partner in Hong Kong werkt.

Telenet Tecteo Bidco won (als enige kandidaat) de veiling voor de vierde 3G-licentie in ons land. Belgacom, Mobistar en KPN beschikken al sinds 2001 over een dergelijke vergunning.

Naast de drie mobiele operatoren die al sterk staan in ons land - Proximus (Belgacom), Mobistar (France Télécom) en Base (KPN) - overwegen ook een Canadese (Craig Wireless) en een Hongkongse (via de bvba BUCD) speler een bod op een Belgische 4G-licentie. Dat maakte telecomregulator BIPT zelf bekend. De veiling van de 4G-licenties gaat op maandag 28 november van start. 4G is mobiele technologie van de vierde generatie, waarmee je veel sneller mobiel zal kunnen surfen. In theorie kan het BIPT aan alle kandidaten een licentie verlenen, die vijftien jaar geldig is vanaf 1 juli 2012. "De veiling zou in totaal zo'n 60 tot 80 miljoen euro moeten opbrengen", zegt Ortwin De Vliegher, woordvoerder van Vincent Van Quickenborne aan Belga. Maar in Nederland bracht de veiling van de licenties vorig jaar nauwelijks 2,6 miljoen euro op. Craig Wireless Systems is een Canadees bedrijf. De firma is echter ook aan het uitbreiden naar andere landen en heeft zo al een aanwezigheid opgebouwd in de VS (Californië), Griekenland, Noorwegen en Nieuw-Zeeland. BUCD daarentegen is een Belgische bvba die voor een voorlopig niet nader genoemde partner in Hong Kong werkt.Telenet Tecteo Bidco won (als enige kandidaat) de veiling voor de vierde 3G-licentie in ons land. Belgacom, Mobistar en KPN beschikken al sinds 2001 over een dergelijke vergunning.