De ransomware is door beveiligingsbedrijf Palo Alto Networks gevonden in Transmission gevonden, een programma waarmee torrents gedownload kunnen worden.

Ze vonden de ransomware met de naam 'KeRanger' op 5 maart. De software wist zover door te breken in de systemen doordat het gebruik maakte van een goedgekeurd certificaat. Dat is inmiddels door Apple teruggetrokken.

Palo Alto Networks ontdekte de ransomware al binnen een aantal uur en Apple reageerde ook binnen een dag. Hierdoor is de mogelijke schade beperkt, aangezien alleen mensen die binnen dat tijdsbestek het programma op hun computer gezet hebben mogelijk schade oplopen.

Mac-gebruikers die wel slachtoffer geworden zijn moeten 1 bitcoin (365 euro) betalen om weer bij hun computer te kunnen.

De ransomware is door beveiligingsbedrijf Palo Alto Networks gevonden in Transmission gevonden, een programma waarmee torrents gedownload kunnen worden.Ze vonden de ransomware met de naam 'KeRanger' op 5 maart. De software wist zover door te breken in de systemen doordat het gebruik maakte van een goedgekeurd certificaat. Dat is inmiddels door Apple teruggetrokken. Palo Alto Networks ontdekte de ransomware al binnen een aantal uur en Apple reageerde ook binnen een dag. Hierdoor is de mogelijke schade beperkt, aangezien alleen mensen die binnen dat tijdsbestek het programma op hun computer gezet hebben mogelijk schade oplopen. Mac-gebruikers die wel slachtoffer geworden zijn moeten 1 bitcoin (365 euro) betalen om weer bij hun computer te kunnen.